Un mosso mata la seva exparella a Terrassa amb l'arma reglamentària i se suïcida
Els fets van passar aquest dissabte al vespre (ACN)
Terrassa

Un mosso mata la seva exparella a Terrassa amb l'arma reglamentària i se suïcida

És la tercera víctima de violència masclista a Catalunya aquest 2020

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra investiguen un nou cas de violència masclista. Un mosso de l'àrea de seguretat ciutadana hauria matat la seva exparella amb l'arma reglamentària i després s'hauria suïcidat.

Els fets van passar aquest dissabte al vespre, poc després de les nou del vespre, en un garatge d'un edifici de l'avinguda Madrid de Terrassa. Els Mossos ja han obert una investigació per aclarir el cas.

El cos ha confirmat a Twitter que un agent és el principal sospitós i que viuen amb "consternació" el darrer homicidi de violència masclista a Catalunya:

 

El jutjat d'Instrucció número 1 de Terrassa en funcions de guàrdia va procedir a l'aixecament dels dos cadàvers. Els agents de la Divisió d'Investigació Criminal s'han fet càrrec del cas per aclarir les circumstàncies de les dues morts. Els Mossos han indicat que "la investigació segueix oberta" i que continuaran treballant "cada dia per eradicar la violència contra les dones".

Seria la tercera víctima de violència masclista d'aquest 2020 a Catalunya. Les dues primeres van ser assassinades la nit de Reis, quan un home va matar la seva dona i la seva filla de tres anys a Esplugues de Llobregat.


 


Unes 200 persones han participat aquest migdia en un minut de silenci al Raval de la ciutat com a mostra de condol i de rebuig a la violència masclista.

Concentració de rebuig a la violència masclista a Terrassa
Concentració de rebuig a la violència masclista a Terrassa (ACN)


L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart ha convocat la Taula de Feminicidi i la Junta de Portaveus per fer una valoració de les actuacions del municipi d'acord amb el que estableix el Protocol de Dol en cas de feminicidi i altres assassinats per violència masclista:

 


Fenomen estructural

En 7 anys, entre el 2010 i el 2017, van morir a Catalunya 163 dones víctimes de violència de gènere.

Ho recull un estudi de l'associació "Feminicidio.net" que afegeix que en el 93% dels casos l'agressor era conegut de la víctima.

A Catalunya moren de mitjana dues dones al mes per aquest tipus de violència, la gran majoria a mans de les seves parelles.

El telèfon d'atenció per a casos de violència masclista és el 900 900 120. A través del telèfon, s'assessora sobre quines opcions existeixen i quins recursos tenen a l'abast.

ARXIVAT A:
Violència masclista
Anar al contingut