Els Mossos d'Esquadra han detingut l'home al seu domicili a Esplugues de Llobregat
Els Mossos d'Esquadra han detingut l'home al seu domicili a Esplugues de Llobregat
Esplugues de Llobregat

Detingut un home de 27 anys per matar la dona i la filla de 3 anys a Esplugues

El presumpte autor del doble homicidi està hospitalitzat per les lesions que ell mateix s'ha provocat i passarà a disposició del jutge els pròxims dies

Actualitzat

Consternació per l'assassinat d'una dona i una nena de tres anys aquest matí de Reis a Esplugues de Llobregat. Els Mossos d'Esquadra han detingut un home, de 27 anys, com a presumpte autor del doble homicidi. L'home hauria mort la seva dona i la seva filla, de 3 anys.

Els fets han passat al voltant d'un quart de 7 del matí, quan s'ha alertat els Mossos que un home hauria matat la dona i la filla a l'interior del seu domicili d'Esplugues de Llobregat.

Immediatament s'hi han desplaçat diverses dotacions dels Mossos d'Esquadra, Policia Local d'Esplugues i del Sistema d'Emergències Mèdiques, que han confirmat la mort de mare i filla.

Al mateix domicili s'ha detingut l'autor dels fets. Ara està hospitalitzat per les lesions que ell mateix s'ha provocat. El detingut passarà a disposició del jutjat d'instrucció de guàrdia d'Esplugues els pròxims dies, després d'anar a comissaria quan rebi l'alta hospitalària.

El jutjat número 3 d'Esplugues s'ha fet càrrec de la investigació i ha decretat el secret de les actuacions.

Aquest ha estat el primer crim masclista a Catalunya i a tot Espanya d'aquest any 2020. Des del 2000, 1.034 dones han mort assassinades a Espanya i 35 menors han mort víctimes de crims en l'entorn familiar des del 2013.

Tres dies de dol a Esplugues

Centenars de persones s'han concentrat a les portes de l'Ajuntament d'Esplugues de Llobregat aquest migdia per fer cinc minuts de silenci i donar suport als familiars de les víctimes. L'alcaldessa ha convocat un ple extraordinari per a aquest dimarts per aprovar una declaració de rebuig i ha decretat tres dies de dol per les víctimes. Pilar Díaz ha "condemnat enèrgicament" el doble crim i ha dit que Esplugues està avui "terriblement de dol".

El president de la Generalitat, Quim Torra, i el president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, també han expressat la seva consternació per la notícia i han assegurat que continuaran treballant per acabar amb "la xacra de la violència masclista" :

 

 


 

 

 

ARXIVAT A:
Mossos d'EsquadraViolència masclista
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut