Mas i Pujol en un acte de campanya aquest cap de setmana
Mas i Pujol en un acte de campanya aquest cap de setmana
Barcelona

El jutge cita el cap de la unitat policial d'on va sortir l'esborrany que acusava Mas i Pujol de cobrar comissions il·legals

La Unitat Central de Delinqüència Econòmica i Fiscal de la Policia Nacional (UDEF) va elaborar, segons el diari "El Mundo", l'esborrany d'un informe que acusava Mas i Pujol de tenir comptes personals no declarats i d'haver cobrat comissions il·legals procedents del Palau de la Música. El jutge del "cas Palau" ha citat el comissari d'aquesta unitat per demanar-li explicacions.

Actualitzat
El jutge instructor del "cas del Palau", Josep Maria Pijuan, ha citat el responsable de la Unitat Central de Delinqüència Econòmica i Fiscal de la Policia Nacional (UDEF). Segons un comunicat del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Pijuan ha convocat el comissari en cap de la UDEF perquè "s'expliqui" sobre les informacions aparegudes a "El Mundo". Aquest diari va publicar un "esborrany" d'un informe policial que assegurava que les famílies del president de la Generalitat, Artur Mas, i de l'expresident Jordi Pujol tenien comptes corrents personals no declarats i havien cobrat comissions procedents del Palau de la Música. En les acusacions també s'incloïa el conseller Felip Puig.

A partir de la primera informació, el jutge del "cas Palau" va emetre un comunicat en què negava que hagués encarregat a la Policia Nacional un nou informe sobre el cas, més enllà del que li van remetre al maig passat, que indicava que Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) va rebre presumptament comissions d'empreses adjudicatàries d'obra pública de la Generalitat a través del Palau.

El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha assegurat que aquest tipus d'esborranys són una pràctica habitual en les investigacions de la policia. "Si la policia s'entrevista o rep una informació d'un confident, no demana permís a l'autoritat judicial. És com treballa normalment la policia. Reben moltes informacions i, a partir d'això, van fent documents de treball que, mentre no són definitius, són formalment esborranys."

Des del Sindicat Unificat de la Policia Nacional i en declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", el portaveu José María Benito veu una clara intencionalitat política en el fet de publicar una informació d'aquest tipus en plena campanya electoral.

Artur Mas i Jordi Pujol han interposat al jutjat dues querelles criminals contra el diari "El Mundo" per un presumpte delicte d'injúries i calúmnies. Segons CDC, es tracta d'informacions "falses" que, a més, "pretenen lesionar greument" l'honor dels dos presidents i "perjudicar tot allò que representen, dins d'un context electoral". El conseller d'Interior, Felip Puig, també presentarà una querella de les mateixes característiques contra "El Mundo", que aquest dilluns publica el suposat esborrany de la Unitat de la Policia de Delinqüència Econòmica, en el qual s'assegura que va rebre 250.000 euros del Palau.


Anar al contingut