Imatge d'arxiu d'un pis en lloguer de Barcelona
Imatge d'arxiu d'un pis en lloguer de Barcelona

El govern vol ampliar la durada dels contractes de lloguer a, "com a mínim", cinc anys

RedaccióActualitzat

El govern impulsarà una llei per ampliar la durada dels contractes de lloguer perquè passin a ser de cinc anys, com a mínim, en lloc de tres.

Amb aquest canvi es vol donar estabilitat als llogaters en un moment en què els preus dels pisos van a l'alça.

 

 

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha anunciat, en una entrevista a l'Agència Catalana de Notícies, que el govern vol tirar endavant aquest nou marc legal propi perquè, des que es va implantar la llei estatal de 2013, la continuïtat dels contractes s'ha escurçat als tres anys.

"És un veritable fre a la continuïtat de les persones i les famílies en aquell habitatge, per expulsar-los, per, immediatament, amb els nous contractes, augmentar preus. Nosaltres tenim la intenció de tirar endavant una legislació que augmenti el període mínim de lloguer."

 

 

Calvet també vol impulsar des del seu Departament un nou paquet legislatiu en matèria de qualitat de l'aire i una llei de residus.

 

Interactiu relacionat: Expulsats de Barcelona, lloguers pels núvols


Augmentar els habitatges públics de lloguer

Calvet preveu que la nova llei també inclogui altres mesures com el "dret a retracte i tempteig" de la Generalitat per intervenir en la compra directa d'habitatges d'entitats financeres perquè formin part del parc públic d'habitatge.

En aquest sentit, Calvet s'ha compromès a augmentar el parc públic d'habitatge de lloguer i ha afirmat que "totes i cadascuna de les promocions" que programin a partir d'ara seran en règim de lloguer.

El conseller ha subratllat que la "recepta" per fer front a l'augment del preu de l'habitatge és "complexa".

Tot i això, confia que, amb l'augment del període mínim de vigència dels contractes d'arrendament d'immobles i l'augment del parc públic d'habitatge de lloguer, el govern tindrà "capacitat suficient per intervenir en el mercat".

ARXIVAT A:
Habitatge
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut