El govern no descarta un nou confinament a l'àrea de Barcelona

El ministre de Sanitat diu que a l'àrea de Barcelona hi ha transmissió comunitària, però creu que encara "no es pot parlar d'una segona onada"

RedaccióActualitzat

Si les noves restriccions per combatre l'epidèmia de Covid-19 no funcionen, el govern obre la porta a confinar Barcelona i tota l'àrea metropolitana. La directora general de Protecció Civil, Isabel Ferrer, ha recalcat la importància de seguir les directrius de les autoritats sanitàries i reduir la mobilitat al màxim, malgrat que no sigui obligatori.

Ferrer ha explicat a "El suplement" que si no hi ha responsabilitat, hi haurà "un nou confinament":

"Si no hi ha una millora en 15 dies, la nostra prioritat és la protecció absoluta de la salut i la integritat de les persones, per tant, podríem anar a un nou confinament."

Ferrer també ha explicat que és essencial evitar la interacció social fora del nucli de convivència, ja que ara mateix la principal via de contagi s'està fent en l'àmbit familiar. I recorda que malgrat no tenir símptomes, tothom és possible vector de la Covid-19. D'aquí la importància de quedar-se a casa tant com sigui possible.

En el cas que no es pugui controlar l'expansió de la Covid a Catalunya, el govern d'Espanya no descarta decretar novament l'estat d'alarma. El ministre Salvador Illa admet que és una possibilitat, però que ara no la contemplen.

"Si s'ha d'anar al confinament més generalitzat, l'instrument ha de ser l'estat d'alarma. De moment no el contemplem, però no descartem mai res."


Illa, preocupat

El govern espanyol també està "preocupat" per la situació de brots de coronavirus a Catalunya. Així ho ha expressat el ministre de Sanitat, Salvador Illa, en una entrevista a "El suplement" de Catalunya Ràdio. Illa assegura que a l'àrea de Barcelona hi ha transmissió comunitària i demana "seguir de forma estricta les recomanacions de la Generalitat".

"Estic molt preocupat. A l'àrea metropolitana de Barcelona hi ha transmissió comunitària, però no crec que puguem parlar d'una segona onada."

Illa diu que cal prendre mesures de distanciament social i reforça la posició de la Generalitat. Considera que les mesures adoptades pel govern són les adequades i que si la ciutadania les segueix, no caldran mesures més restrictives. Illa assegura que la coordinació i el diàleg amb la Generalitat és fluid.

Illa ha posat èmfasi en la necessitat de controlar qualsevol petit brot amb mesures quirúrgiques abans que s'estengui més.

"En aquesta etapa en què estem, un cop ja controles el virus, el que s'ha de fer és detecció ràpida i vigilància dels casos."

També ha tornat a insistit que calen missatgers molt clars perquè la gent entengui el risc que hi ha i sigui responsable de les seves conductes. El ministre de Sanitat no exclou els turistes de l'obligatorietat de seguir aquestes recomanacions: "També han de complir-les".

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut