Zagreb

El govern de Croàcia tanca la frontera amb Sèrbia després de l'arribada d'11.000 refugiats en 48 hores

Croàcia tanca 7 dels 8 passos fronterers que la separen de Sèrbia, després que 11.000 refugiats hagin entrat al territori croat les últimes 48 hores

RedaccióActualitzat

Croàcia anuncia que està desbordada per l'afluència de refugiats que han arribat fins a la frontera, més d'11.000 persones, les últimes 48 hores. El govern croata ha decidit aquesta matinada tancar fins a nova ordre 7 dels 8 passos fronterers que l'uneixen amb Sèrbia.

Després que Hongria va tancar a començaments de setmana la frontera al pas de refugiats, aquests van buscar una ruta alternativa i més llarga a través de Croàcia. Un país que, en un primer moment, va anunciar que acceptarien tots els immigrants i els facilitarien seguir el seu viatge cap a Alemanya i Àustria.

Però les xifres han fet reconsiderar la seva posició al govern de Zagreb. El primer ministre croata, Ranko Ostojic, havia anunciat poc abans que Croàcia no tenia capacitat per rebre les més de 8.000 persones diàries que s'esperava que arribessin procedents de Sèrbia.

A Eslovènia, el país següent d'aquesta nova ruta, també hi ha començat a arribar els primers refugiats que ja han deixat enrere Croàcia. El tren que la policia havia parat amb 150 refugiats a la frontera amb Croàcia ha pogut entrar finalment en territori eslovè.

A Txèquia, el primer ministre ha anunciat que el seu país està disposat a acceptar l'arribada de milers de refugiats, però reitera el rebuig a la imposició de quotes d'acolliment des de Brussel·les, el mateix que fan Hongria i Eslovàquia.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut