Els consellers Elsa Artadi i Miquel Buch, en la roda de premsa d'aquest dijous a Barcelona
Els consellers Elsa Artadi i Miquel Buch, en la roda de premsa d'aquest dijous a Barcelona
Barcelona

El govern aprova consolidar 15.000 places públiques per reduir la temporalitat

Són 10.000 mestres i professors i 5.000 places de funcionaris i personal laboral

RedaccióActualitzat

El govern de la Generalitat ha aprovat aquest dijous una oferta pública d'ocupació de 15.000 places interines o temporals de funcionaris i treballadors de la Generalitat, per convertir-les en fixes.

Ho ha anunciat la consellera de Presidència, Elsa Artadi, després de la reunió del consell executiu que ha aprovat la mesura.

Segons ha explicat, són 10.010 places de mestres i professors i 5.008 més de "personal de l'administració i tècnic funcionari i laboral":

"Mai abans s'havia convocat una oferta tan àmplia, que és el resultat de la congelació que hi ha hagut en l'oferta pública arran de restriccions imposades per l'estat en matèria de contractació en el sector públic."

Aquesta aprovació forma part del pla per reduir la temporalitat en el sector públic que la Generalitat va avançar el juliol. Segons ha detallat Artadi, actualment està per sobre del 30%, i l'objectiu és aconseguir que baixi per sota del 8%.

Artadi ha dit que les convocatòries es faran a partir de principis del 2019 per concurs oposició. En aquestes oposicions per primera vegada es tindran en compte les competències digitals dels aspirants.

 

Anar al contingut