La Generalitat aprovarà una oferta de 30.000 places de treballadors públics

La Generalitat aprovarà una oferta de 30.000 places de treballadors públics

La Generalitat aprovarà una oferta de 30.000 places de treballadors públics

Actualitzat
Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha anunciat que el govern aprovarà aquesta tardor una oferta de treball públic de gairebé 30.000 places. En la seva primera comissió al Parlament, Puigneró ha detallat que aquesta decisió es pren per estabilitzar plantilles i reduir la temporalitat.

Una part d'aquestes places seran per consolidar llocs de treball ja existents, però no totes. Fonts del departament han afirmat que, a partir de la reunió de la Taula de la Funció Pública del 20 de juliol, es concretarà quantes d'aquestes places seran per consolidació i quantes seran noves.

Les places que es convocaran es desglossen en 4.323 funcionaris d'administració i tècnics; 685 de laborals; 15.658 docents, i 9.307, estatutaris de l'Institut Català de la Salut (ICS).

"A data d'avui, la mitjana d'edat dels treballadors de la Generalitat és de 46 anys. Els propers deu anys es jubilarà pràcticament el 30% de la plantilla pública i tenim molts treballadors de més de 55 anys. Per tant, fa falta estabilitzar les plantilles, perquè tenim un percentatge d'empleats interins i temporals que fa falta estabilitzar."

 

 

Transformació digital de l'administració

Puigneró ha avançat que el seu departament capitanejarà un decret per tal que les competències digitals siguin un requisit indispensable en les convocatòries d'accés i un "mèrit" en les de promoció.

Pel conseller, l'administració catalana necessita una transformació digital profunda i ha apostat per eines en línia per incrementar la transparència en els processos públics i per fer servir l'anàlisi de dades, l'anomenat "big data", per millorar l'eficiència dels serveis que es presten a la ciutadania:

"No es tracta de replicar en format digital l'administració del segle XX, cal anar més enllà."