El metro sinistrat a València, remolcat per un altre comboi després de l'accident
El metro sinistrat a València, remolcat per un altre comboi després de l'accident
València

El fiscal demana 3 anys i 7 mesos de presó per l'accident del metro de València

Arxivat 3 cops i reobert el cas 12 anys després de l'accident, es demanen responsabilitats als exdirectius del metro

Actualitzat

La Fiscalia Provincial de València demana 3 anys i 7 mesos de presó a 8 exdirectius dels Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana processats per l'accident de metro del 2006.

En l'escrit d'acusació considera que podrien haver comès 43 delictes d'homicidi per imprudència professional greu, un per cada víctima mortal, i un delicte contra la seguretat dels treballadors. En l'accident van morir 43 persones, entre les quals hi havia el maquinista i una interventora, i 47 persones van resultar ferides.

 

 

Entre els processats hi ha l'antiga gerent de l'empresa pública​ per la qual l'escrit sol·licita que inhabilitin l'exgerent durant 5 anys i mig per exercir un càrrec directiu en una empresa pública o privada, i demana, per a la resta de processats, que els inhabilitin per qualsevol professió vinculada amb el transport de viatgers.

El cas es va reobrir el febrer d'aquest any, 12 anys després de l'accident, després d'haver-se arxivat en tres ocasions. Al cap de 10 anys, el 2016, els familiars i les víctimes de l'accident van aconseguir reobrir el cas. El 2007 s'arxiva la causa amb la conclusió que el conductor va ser el responsable de l'excés de velocitat i no es detecava cap problema tècnic en el disseny o manteniment de les instal·lacions.

ARXIVAT A:
MobilitatJudicial
Anar al contingut