El DKV Joventut perd contra el Tau de Vitòria i també s'acomiada de la Copa del Rei (92-72)

El DKV Joventut ha perdut contra el Tau de Vitòria per 92-72 i s'acomiada també de la Copa del Rei als quarts de final. Els verd-i-negres han anat sempre a remolc dels bascos, que s'han situat amb un 9-0 inicial que els ha permès jugar amb absoluta tranquil·litat sobre el parquet madrileny. I és que el Tau s'ha arribat a escapar de 20 punts. Els jugadors de la Penya han fet un gran marcatge a Scola, però no han pogut parar Erdogan i Splitter, que han anotat 21 i 18 punts. A més, Rudy Fernández ha estat eliminat a 4 minuts del final.

Al DKV Joventut li ha costat molt entrar en el partit. Els badalonins han vist com el Tau de Vitòria es col·locava ràpidament amb un 9-0 en el marcador, resultat que els ha permès agafar el ritme del partit. I és que els verd-i-negres no han anotat fins passats tres minuts de partit. En el primer quart, la Penya ha tingut problemes en defensa per controlar l'allau ofensiva dels bascos, que han tancat el primer període amb un ampli 27-14. En el segon quart, la Penya ha mostrat símptomes de canviar la tònica i ha ofert uns primers minuts bons en intensitat de joc, tot i que ha anat a la baixa. En el segon període, la Penya ha pagat l'enorme quantitat de pilotes perdudes, fins a 10. No ha estat fins als darrers minuts que els d'Aíto García Reneses han començat a saber què volia dir recuperar pilotes. N'ha acabat recuperant cinc, però abans de la primera el Tau en portava set per cap de la Penya. Això ha propiciat que el Tau, que fins aleshores havia jugat tranquil, veiés com la Penya retallava el marcador. Lubos Barton ha anotat un 2+1 i ha aconseguit que els dos equips marxessin amb un 44-36. Cal tenir en compte que la màxima diferència d'aquesta primera part ha estat de 20 punts d'avantatge per al Tau (42-22). Amb una diferència de vuit punts en l'inici de la represa, encara quedaven molts minuts perquè els verd-i-negres tinguessin possibilitats de capgirar el marcador. Tot i això, la Penya no ha estat gens encertada des del perímetre i ha vist com la renda inicial del Tau de 9-0 ha servit perquè els bascos juguessin amb absoluta tranquil·litat sobre el parquet. Com en el segon quart, en el tercer els badalonins han començat bé en intensitat, però han anat a la baixa, sobretot per la defensa zonal amb què ha jugat el Tau. En aquest tercer període, el DKV s'ha arribat a acostar al Tau (59-53) i l'ha tancat amb un 62-55, que encara deixava obert el matx. En el darrer quart, però, la Penya ha donat massa regals al Tau, que ha aprofitat la mala transició defensiva del rival per anotar cistelles fàcils, com dues esmaixades consecutives de Splitter i Hansen. En els últims minuts, el Tau s'ha dedicat a jugar sense pressa, ha fet un partit amb poc ritme i s'ha mostrat molt encertat en tirs exteriors. En l'últim quart, la diferència no ha baixat mai dels set punts i el Tau ha sentenciat des de la línia de 6,25. El DKV només ha transformat dos triples de tretze intents. A més, Rudy Fernández ha estat eliminat a quatre minuts del final. El català ha anotat 11 punts.