L'Akasvayu Girona perd contra el Pamesa i és eliminat de la Copa del Rei de bàsquet

L'Akasvayu ha estat eliminat en el primer partit dels quarts de final de la Copa del Rei pel Pamesa València (82-68). Els homes de Ricard Casas han sabut imprimir un ritme lent de partit que ha perjudicat els gironins, amb un baix percentatge en llançaments de dos. Dikoudis, Avdalovic i Miralles han anotat 63 dels 82 punts del seu equip i han superat la defensa catalana. McDonald i Raül López, amb 18 i 17 punts, han estat els millors de l'Akasvayu. El rival del Pamesa serà el vigent campió, l'Unicaja, que ha guanyat el Gran Canària (74-64).

L'Akasvayu Girona i el Pamesa València han estat els encarregats d'obrir els partits de quarts de final de la Copa del Rei, que es jugarà fins diumenge a Madrid. L'equip gironí, que juga aquesta competició per tercer cop a la història, ha començat el partit nerviós, amb errors en els llançaments i ha vist com els valencians amb Dikoudis efectiu sota els taulells han portat la iniciativa en el joc. Raül López ha assumit la responsabilitat en atac i ha mantingut el seu equip dins el partit (19-15). A l'inici del segon quart el Pamesa ha aconseguit un parcial de 6-0. El Girona amb molts dubtes no s'ha trobat còmode sobre el parquet i ha vist com els homes que entrena Ricard Casas han trencat el partit, 30-17. Amb el base titular del Pamesa Avdalovic a la banqueta i una millora en el joc de l'Akasvayu, els catalans han retallat les diferències i han arribat al descans amb només dos punts de desavantatge, 37-35. A la represa el Pamesa ha continuat dominant el tempo del partit i amb un parcial de 20-8 han tornat a obrir forat en el marcador (57-44) amb un encertat Dikoudis. L'Akasvayu amb un ritme lent i sense gaire encert en els llançaments a cistella s'ha trobat amb una incòmoda defensa de l'equip valencià que no ha deixat que els gironins practiquessin el joc ràpid que els agrada (62-50). En els últims deu minuts el Pamesa ha sabut adormir el partit i no ha permès que l'Akasvayu s'acostés amb perill. Amb atacs llargs i una bona selecció final de llançament els valencians han estat superiors i han aconseguit el pas a les semifinals (82-68). L'Unicaja, el rival del Pamesa El vigent campió, l'Unicaja de Màlaga, serà el rival del Pamesa en la primera semifinal. L'equip de Sergio Scariolo, però, no ho ha tingut fàcil per superar un lluitador Gran Canària (74-64). Al final, l'Unicaja, amb uns Garbajosa i Brown molt encertats, s'ha assegurat la classificació. Barça i Penya, divendres Els altres dos representants catalans, el DKV Joventut i el Winterthur Barça, juguen aquest divendres a la tarda. Els verd-i-negres s'enfrontaran amb el Tau (18.30 h en directe, per TVC), mentre que els blaugrana ho faran contra l'equip amfitrió, el Reial Madrid, a les nou del vespre en un esperat clàssic del bàsquet estatal.