Oklahoma

El dia de Nadal és quan es registren més atacs de cor de tot l'any

El 25 de desembre és el dia que més atacs de cor hi ha de tot l'any. El segueixen el 26 de desembre i l'1 de gener, segons un estudi de la Universitat de Duke, a Oklahoma. Entre les causes, sobretot, els excessos de menjar i beguda. Però també el mateix estrès que suposen aquestes dates pels preparatius i les desavinences familiars en les reunions típiques de Nadal. Els experts recomanen no excedir-se, fer exercici i no acumular gaire greix abdominal.

Actualitzat
Les festes de Nadal són dies de família i retrobaments. Però alhora, són dies d'estrès. Estrès per la compra de regals, estrès a la cuina i estrès també a la taula, ja que no sempre s'avenen tots els membres de la família. Si hi afegim els excessos de menjar i beure, tenim les causes que provoquen que en aquestes dates hi hagi un augment dels atacs de cor.

Així ho conclou un estudi fet per la Universitat de Duke, a Oklahoma. L'informe situa el dia de Nadal com el que més atacs de cor registra de tot l'any. Les altres dates conflictives són el 26 de desembre i l'1 de gener. Es donen en persones que ja pateixen algun problema de salut però tampoc se n'escapen les persones sanes, alerten els experts.

Són uns dies en què es consumeixen més calories de les habituals, cosa que fa que s'augmenti el greix visceral, el que es diposita a l'abdomen. Un greix que incrementa el risc de problemes als vasos del cor i del cervell.

El que recomanen els experts és que no es facin excessos en els menjars i no es trenquin les rutines, que les persones que prenen una medicació no deixin de fer-ho i que es continuï fent exercici físic.

Un darrer consell dels experts en salut per a les persones sanes és que mantinguin el perímetre abdominal, en un màxim de 102 centímetres en el cas dels homes i de 88 centímetres en el cas de les dones, per evitar, així, problemes als vasos sanguinis.
Anar al contingut