Nova York

El debut de Superman es converteix en el còmic subhastat més car de la història

El primer exemplar de la revista "Action Comics", que va sortir al carrer l'any 1938, ja formava part de la història dels còmics perquè va veure néixer el primer gran superheroi, Superman. Ara, a més, aquest objecte de culte s'ha convertit en el còmic subhastat més car que s'ha venut mai. El bateria del grup System of a Down, John Dolmayan, ha pagat més de 245.000 euros per un exemplar d'aquesta primera edició en una subhasta "online". Tot i que la xifra és de rècord, finalment ha estat més baixa de la que els seus propietaris s'esperaven.

Actualitzat
El web de subhastes Comic Connect té a la venda diversos exemplars de la revista "Action Comics" del 1938, però segurament hauran de passar molts anys perquè torni a oferir el número del mes d'abril d'aquell any, el primer que va sortir al carrer editat per DC Comics.

L'últim propietari conegut -i ric- d'un d'aquests originals de culte és John Dolmayan, bateria de la banda System of a Down i propietari de la companyia Torpedo Comics. El músic i col·leccionista ha presentat l'oferta més alta durant una subhasta de catorze dies que s'ha acabat aquest dissabte a la matinada.

El preu, lluny dels 10 centaus que valia quan es va posar a la venda per primera vegada, ha estat de 317.000 dòlars, uns 245.796 euros. Tot i la xifra multimilionària, la més alta que s'ha pagat mai per un còmic subhastat, es calcula que el preu de mercat d'un dels escassos exemplars que encara circulen està al voltant del mig milió de dòlars.

El primer número d'"Action Comics", una revista que se segueix editant, marca el naixement del gènere dels còmics de superherois. A la portada d'aquest exemplar hi apareixia per primera vegada un home amb un vestit blau, capa vermella i una "S" al pit que tenia poders sobrehumans. L'"alter ego" del reporter Clark Kent, creat pels il·lustradors Joe Shuster i Jerry Siegel, va néixer just abans de l'esclat de la Segona Guerra Mundial, i amb el pas dels anys es va acabar convertint en una icona de la cultura pop.

Anar al contingut