Assistents al Sónar de l'any passat
Assistents al Sónar de l'any passat (Europa Press/David Zorrakino)
Catalunya migdia

El cartell complet del Sónar 2024, on actuaran Laurent Garnier, Paul Kalkbrenner o Sevdaliza

El festival de música electrònica tanca el cartell de l'edició que se celebrarà entre el 13 i el 15 de juny, que inclou icones, debuts i intel·ligència artificial

Marc RuizActualitzat

El festival Sónar de Barcelona suma 60 artistes més i d'aquesta manera completa la programació d'aquest any. Un cartell que, segons els organitzadors, oferirà "icones de la música de ball, innovadors de diferents èpoques i performances radicals".

A més, el certamen dedicat a la música electrònica, la innovació i la creativitat també ha revelat que centrarà el Sónar+D -el seu espai de divulgació tecnològica- a la intel·ligència artificial. 


Els clàssics

Un any més, el Sónar confia part de la seva oferta a figures consolidades habituals del festival com Richie Hawtin o Laurent Garnier, que l'any passat va suspendre la gira que l'havia de portar a Barcelona.

En paral·lel, s'hi han incorporat artistes capdavanters del tecno com el productor alemany d'IDM Paul Kalkbrenner o els suïssos Adriatique, que elaboren un tecno minimalista i melòdic.

També hi haurà espai per a l'escena rave amb la polonesa VTSS o la francesa Anetha.

I una nit dedicada al so de Nova York amb artistes com el mesclador de house Danny Tenaglia.


Noves apostes

Un dels grans fitxatges de l'edició d'aquest any és la neerlandesa d'origen iranià Sevdaliza, amb un so pròxim al trip-hop, però capaç també de fer reggaeton.

O Kittin, l'artista abans coneguda com Miss Kittin, que actuarà al costat del DJ neerlandès David Vunk.

El vessant més tecnològic i divulgatiu del festival, el Sonar+D, estarà dedicat a la implementació massiva de la intel·ligència artificial en les indústries creatives i com determina el seu present i el seu futur.

Tot plegat, en una 31a edició que se celebrarà als recintes de Montjuïc (Sónar de Dia) i Gran Via (Sónar de Nit) de la Fira de Barcelona i també al Poble Espanyol, que concentrarà a l'OFFSónar diverses activitats i esdeveniments paral·lels a les sessions estrictament musicals.

 

ARXIVAT A:
MúsicaSónarTecnologiaIntel·ligència artificial
Anar al contingut