Eurolliga

El Barça torna a mostrar la seva millor imatge, derrota el Maccabi i acaba segon de grup

El Winterthur Barça ha tornat a engrescar el Palau. Ho ha fet en l'últim partit de la lligueta de l'Eurolliga i contra el vigent campió d'aquesta competició, el Maccabi de Tel Aviv de Sarunas Jasikevicius. Gregor Fucka amb un cop de dits en l'últim segon ha aconseguit la cistella que ha donat la victòria al seu equip (81-79). El Barça, però, no ho ha tingut gens fàcil i ha hagut de treballar de valent, ja que l'equip israelià ha arribat a guanyar de 14 punts. Malgrat tot, l'esforç col·lectiu i un entregat públic han estat claus per donar la volta al marcador.

El Barça ha començat el matx amb ganes i ha aguantat prou bé el ritme de partit els 5 primers minuts. A partir d'aquest instant el Maccabi, l'actual campió de l'Eurolliga, liderat per Jasikevicius, ha pujat el nivell de joc i ha acabat el primer quart amb 12 punts d'avantatge (13-25). L'exbase blaugrana ha anotat 11 punts i ha estat rebut amb aplaudiment. El Barça ha vist com l'equip de Tel Aviv s'ha posat 14 punts per davant, però els catalans han reaccionat. Una reacció que ha fet vibrar la graderia del Palau ja que amb uns efectius Bodiroga, Fucka i De la Fuente han donat la volta al marcador i han acabat el segon quart per davant, 35-34. I és que en aquests segons 10 minuts el Maccabi només ha anotat 9 punts per 22 de l'equip de Joan Montes. Al tercer període el Barça ha portat el ritme de partit. Amb el públic totalment abocat en l'equip, els jugadors s'han sentit còmodes sobre el parquet i jugadors que estaven en baixa forma, com Joan Carles Navarro, han mostrat el seu millor bàsquet. Amb aquesta combinació el Barça ha arribat a disposar de 8 punts d'avantatge (51-43). Sarunas Jasikevicius, amb 4 faltes personals des del segon quart, no ha jugat còmode i això ha perjudicat l'equip israelià, que s'ha mantingut dins el partit gràcies a l'encert des dels llançaments de la línia de tirs lliures. Navarro amb una safata en l'últim segon ha col·locat el 57-55 del final del tercer quart. L'últim període ha estat d'infart. Tots dos equips han jugat el seu millor bàsquet i el marcador s'ha mantingut igualat fins al final. Navarro i Bodiroga per al Barça han assumit les responsabilitats en atac i el conjunt català ha tret el màxim profit del control del rebot ofensiu per portar la iniciativa al lluminós. El final de partit ha estat no apte per a cardíacs. Amb el marcador empatat a 79 punts, Joan Carles Navarro ha intentat una jugada individual per anotar la cistella de la victòria, però ha estat un atent Gregor Fucka qui amb un cop de dits ha aconseguit el 81-79 final. Els israelians han disposat de 8 dècimes per intentar forçar la pròrroga, però no hi han estat a temps. Al final victòria del Barça, que tot i els problemes de lesions i la mala imatge que havia mostrat en els últims partits, acabarà segon de grup, precisament per darrere del Maccabi.