El Barça femení, Medalla del Parlament per ser "decisives" a l'hora de crear referents

El Parlament de Catalunya ha premiat l'equip català "per la seva contribució en el creixement, reconeixement i professionalització del futbol femení"

Actualitzat

El Parlament de Catalunya ha atorgat la Medalla d'Honor a l'equip femení del Futbol Club Barcelona. Aquest any, el guardó ha volgut destacar "la feina que ha fet un grup d'esportistes i un club, per la seva contribució en el creixement, reconeixement i professionalització del futbol femení".

La cambra ha concedit la seva màxima distinció a l'equip català, reconeixent amb aquesta medalla "la feina en equip, el respecte al rival, l'esforç, la perseverança, el rigor, esperit de superació, la responsabilitat i la companyonia".

"El club i les jugadores han estat decisives a l'hora de generar referents per a infants i joves en aquest àmbit, de transformar la percepció social respecte del rol de les dones en el món del futbol, i per col·laborar en avançar en la construcció d'una societat més justa i igualitària pel que fa a drets i oportunitats."

Aquesta distinció s'entrega des de l'any 2000 a persones o institucions mereixedores d'un reconeixement singular. Des que es va crear, l'han rebuda una trentena de personalitats de disciplines diverses i també una desena de col·lectius.

En l'edició de l'any passat, van rebre el guardó quatre personalitats, dues a títol pòstum, Núria Feliu i Pau Riba, i dues més als pedagogs Joaquim Arenas i Margarida Muset.

El Barça, un equip de rècord

En una temporada per emmarcar, l'equip entrenat per Jonatan Giráldez ha guanyat la Lliga, la Supercopa d'Espanya i ha recuperat el tron europeu, sumant la segona Champions de la seva història en un partit recordat per una remuntada heroica.

Però el Barça no només destaca pels títols que guanya, sinó per la forma amb què ho fa. L'equip català acumula 22 títols al llarg de la seva història, i 12 d'aquests els ha aconseguit en els últims quatre anys: quatre Lligues, quatre Copes de la Reina, tres Supercopes d'Espanya i dues Champions.

A més, en les últimes quatre temporades ha aconseguit diversos rècords, entre els quals destaca el de guanyar 50 partits de forma consecutiva a la Lliga. I, tot i això, perdent només un partit en els últims quatre cursos.

El Barça combina talent cuinat a la Masia amb jugadores del nivell de la dues vegades Pilota d'Or Alexia Putellas, Aitana Bonmatí o Patri Guijarro amb fitxatges de grans jugadores a nivell europeu com Keira Walsh o Lucy Bronze.

ARXIVAT A:
Parlament de CatalunyaAlèxia Putellas
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut