Cap Canaveral

El astronautes del Discovery reparen el vàter de l'Estació Espacial Internacional després de deu dies

Després de dues hores i mitja de feina, finalment ha quedat reparat l'únic vàter que hi ha a l'Estació Espacial Internacional. Es tracta del lavabo que durant deu dies ha funcionat malament i que ha provocat seriosos problemes als tres astronautes que hi havia a l'Estació. Per la falta de gravetat, quan els astronautes utilitzen el vàter, s'han d'ajudar d'una bomba xucladora, que es va avariar. El transbordador Discovery, que es va acoblar a l'Estació Espacial aquest dilluns, en portava una de recanvi. Tot i que la principal missió del Discovery era posar en marxa el laboratori científic japonès Kibo, la feina més urgent que han hagut de fer els cosmonautes ha estat reparar el lavabo de l'ISS.

Actualitzat

El Discovery tenia previst fer el viatge per instal·lar un laboratori del Japó, un dels 16 països que col·laboren en l'Estació Espacial Internacional. Gràcies a aquesta missió, el Japó formarà part de la llista d'estats amb laboratoris d'investigació en òrbita, un acord que van firmar els Estats Units fa una dècada per col·laborar amb altres països en la construcció i funcionament d'una base en òrbita.

La tripulació del Discovery farà caminades espacials per instal·lar i reparar aparells de la nau, entre els quals el lavabo, que fa dies que no funciona i ha provocat seriosos problemes als tres astronautes. Els tripulants del Discovery, que es va acoblar a l'Estació Espacial aquest dilluns, portaven un mòdul d'emergència per solucionar la falta d'abastiment d'aigua del vàter. Precisament, reparar el lavabo ha estat la seva primera feina a l'ISS i l'han solucionada amb èxit.

Anar al contingut