El pelegrinatge a la Meca és obligatori un cop a la vida, si es tenen els mitjans i salut per fer-lo (Reuters)
El pelegrinatge a la Meca és obligatori un cop a la vida, si es tenen els mitjans i salut per fer-lo (Reuters)

Dones musulmanes denuncien amb el #MosqueMeToo l'assetjament sexual a la Meca

Irene VaquéActualitzat

Dones musulmanes han aixecat la veu a les xarxes socials contra l'assetjament sexual al lloc més sagrat de l'islam, la Meca. Ho han fet amb el "hashtag" #MosqueMeToo (#MesquitaJoTambé), seguint el camí del #metoo que ha corregut per Hollywood enmig de l'escàndol del cas Weinstein.

La periodista i activista feminista egípcia Mona Eltahawy ha creat l'etiqueta. Ha estat després que una dona pakistanesa va denunciar al Facebook que li havien fet tocaments durant la volta a la Kaaba, la pedra negra cap on s'orienten els musulmans a l'hora de la pregària. Aquesta dona va haver de tancar el compte pels comentaris que va rebre.

La mateixa Mona Eltahawy va ser víctima d'assetjament a la Meca quan tenia 15 anys, durant el "haj" o pelegrinatge que tots els creients han de fer de forma obligatòria un cop a la vida, si tenen mitjans i salut per fer-ho. "Espero ajudar les meves companyes musulmants a trencar el silenci i el tabú", ha dit:
 

 

L'activista ha optat per crear una etiqueta nova perquè entén que moltes dones poden no sentir-se incloses en un moviment sorgit de dones blanques, riques i occidentals.

Arran de la campanya, moltes dones han compartit experiències similars a les xarxes socials.

 

 

Eltahawy ha rebut nombroses mostres de suport, però també crítiques i retrets dels que l'acusen d'insultar i voler destruir l'islam. 

Notícia relacionada: Uma Thurman també acusa el productor Harvey Weinstein d'assetjament sexual

ARXIVAT A:
Viral Violència masclistaAssetjament sexual
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut