Uma Thurman, a la gala dels Tony (Reuters)
Uma Thurman, a la gala dels Tony, en una imatge d'arxiu (Reuters)
Nova York

Uma Thurman també acusa el productor Harvey Weinstein d'assetjament sexual

L'actriu, que ja havia donat a entendre que havia tingut problemes amb el productor, revela que va intentar agredir-la i també acusa Quentin Tarantino de vexar-la

RedaccióActualitzat

L'actriu Uma Thurman ha acusat el productor de Hollywood Harvey Weinstein d'haver-la assetjat sexualment. Els fets van passar, segons ha dit, en dos hotels, a Londres i París.

Com ja va fer en el seu moment Salma Hayek, que el va definir com "el meu monstre", Thurman s'ha sincerat i, en una conversa amb una periodista del diari "The New York Times", ha revelat que Weinstein va intentar agredir-la sexualment. Més de 70 dones l'han acusat d'abusos, i alguna, fins i tot, de violació.

La protagonista de "Pulp Fiction" va conèixer Weinstein arran d'aquesta pel·lícula, de la qual va ser productor. Tots dos van treballar en altres èxits com els dos volums de "Kill Bill".

 

Thurman ha assegurat que Weinstein "solia passar hores parlant-me de material [cinematogràfic], felicitant-me i reconeixent la meva vàlua". En una data no precisada, eren en una habitació d'hotel a París quan el productor va aparèixer en barnús i li va demanar que l'acompanyés a una altra habitació, mentre anaven xerrant. Van acabar en una sauna i, quan l'actriu li va preguntar què feien allà i li va dir que la situació era "ridícula", l'home es va posar "molt nerviós i alterat" i va sortir corrents.

Poc després, a la "suite" de Weinstein a l'hotel Savoy de Londres, el productor es va abraonar sobre ella per intentar agredir-la:

"Em va empènyer, va intentar llançar-se sobre meu i despullar-se. Va fer tota mena de coses desagradables."

L'endemà, Thurman va rebre un ram de roses grogues de Weinstein com a disculpa. Finalment va acceptar tornar a la seva habitació i el va amenaçar:

"Si fas a altres persones el que em vas fer a mi, perdràs la teva carrera, la teva reputació i la teva família. T'ho prometo."

 

Thurman ha manifestat que se sent "molt malament" per totes les dones que hauria agredit després d'ella.

Notícia relacionada: #Metoo (#jotambé): les dones denuncien a la xarxa l'assetjament sexual

Amb aquestes acusacions, Thurman ha trencat el silenci sobre l'assetjament sexual a la feina després que, a l'octubre, va dir que encara no estava preparada per parlar-ne sense estar enfadada. La intèrpret va dir que Weinstein no es mereixia "una bala", en al·lusió al fet que esperava que patís molt.

Harvey Weinsten, que segueix una teràpia a Arizona, ha admès en un comunicat que es va insinuar a Thurman i ha afegit que ja es va disculpar amb ella per haver-la "malinterpretat", però ha negat cap agressió sexual.

Tarantino també rep

En l'article, Thurman, musa de Quentin Tarantino, comenta també que va explicar l'assetjament al director, que al principi va treure importància als fets i que fa uns mesos va admetre que se sentia avergonyit per no haver fet ni dit res.

 

Precisament, l'actriu també ha acusat Tarantino d'haver-li fet perillar la vida durant el rodatge d'una escena de "Kill Bill: Vol. II", en què es va haver de posar al volant d'un vehicle que no funcionava bé.

El cineasta es va negar a que l'escena la rodés una doble i Uma Thurman va tenir un accident. L'actriu va arribar a pensar que es quedaria paralítica i assegura que, encara ara, té dolor al coll i als genolls.

"Vam tenir una enganxada forta, el vaig acusar d'intentar matar-me."

Segons l'actriu, de 47 anys, Tarantino també va aprofitar el rodatge per sotmetre-la a vexacions com les que patia el seu personatge, escupint-li a la cara o estrangulant-la amb una cadena.

ARXIVAT A:
Masclisme Violència masclistaCinema
Anar al contingut