(Jane Barlow / Europa Press)
ESTATS UNITS

Donald Trump, culpable d'abús sexual i condemnat a pagar 5 milions de dòlars a la víctima

L'escriptora E. Jean Carroll va denunciar el cas el 2019 a través d'un llibre

RedaccióActualitzat

Un jurat popular ha declarat Donald Trump culpable d'haver abusat sexualment d'una dona fa 30 anys. L'expresident, a més, haurà de pagar una indemnització de 5 milions de dòlars a la víctima, també per haver-la difamat recentment i haver dit que la seva denúncia era una "estafa", quan el 2019 la dona va decidir fer públic el cas a través d'un llibre.

El jurat, que només ha tardat tres hores arribar a un veredicte, l'ha absolt del càrrec de violació. La denúncia la va posar l'escriptora E. Jean Carroll, de 79 anys, que va acusar Trump d'haver-la violat en uns emprovadors d'uns grans magatzems davant de la Torre Trump de Manhattan a la dècada dels 90.

La condemna a Trump, que ell ja ha qualificat de "vergonya" i ha dit que pensa apel·lar, no comporta cap pena de presó ja que el delicte està prescrit. Una llei recent de Nova York, però permet a reobrir casos d'abusos com aquest per la via civil.

El veredicte és un seriós cop per l'expresident que oficialment és un abusador sexual i és el principal favorit per imposar-se en les primàries republicanes.

Al marge d'aquesta condemna, Trump també està processat per un cas de suborn a una actriu porno abans de les presidencials del 2016 i ben aviat podria ser-ho pels seus intents de subvertir les eleccions i pel paper en l'assalt dels seus seguidors al Capitoli. 

ARXIVAT A:
JudicialEstats UnitsTrump Agressió sexual
Anar al contingut