Discoteques com Titus, Cocoa o Arena tanquen perquè no poden fer complir les mesures

El sector de l'oci nocturn demana un canvi de protocol i poder exigir un test previ negatiu abans d'accedir als locals

RedaccióActualitzat

Davant l'augment de contagis dels últims dies, sobretot entre els joves, algunes discoteques han decidit tancar aquest cap setmana "i fins a nou avís", de manera voluntària i per precaució, segons han anunciat en diversos comunicats.

Entre els locals que tanquen hi ha les sales Arena de Barcelona (Arena Classic i Safari Disco Club, des d'aquest dimecres), la CarpaTitus de Badalona, Quedequé de Montblanc, La Daurada a Vilanova i la Geltrú, la Milonga de Mataró o Cocoa, també a Mataró, que tornarà els diners a tothom que hagi comprat entrades anticipades, com ha explicat a la nota feta pública aquest dijous.

"En vista a l'estat actual de la pandèmia i davant l'evolució de contagis de la nova variant, creiem convenient i de manera voluntària tancar aquest cap de setmana fins a nou avís per afavorir la millora de la situació".

 

També el Titus de Badalona ha decidit fer "un pas enrere per la seguretat de tots els clients, treballadors i familiars". En el seu comunicat explica, a més, la dificultat que els representa haver de treballar en aquestes circumstàncies, "havent de controlar que tothom ho faci bé, que ningú surti de casa sent contacte de positiu i altres coses que no sempre podem controlar".

 

També el grup Arena ha fet referència, en la seva nota, a les dificultats de fer complir les mesures de seguretat decretades pel govern.

 

L'Arena havia reobert el cap de setmana passat després de 15 mesos tancats. El propietari del grup explica, en aquest vídeo, perquè tornen a tancar ara:

 

Fecasarm reclama un canvi de protocol

Des de la patronal Fecasarm han titllat la notícia de "molt trista". Encara no tenen el nombre de sales que tanquen, però sí que han reconegut "un degoteig de locals que s'ho estan plantejant, per responsabilitat i per por de ser criminalitzats", com ha explicat Joaquim Boadas, secretari general de l'entitat, aquest dijous, a "Els matins" de TV3.

Boadas alerta, a més, que amb el tancament de discoteques i locals d'oci "s'incrementarà l'oci nocturn il·legal i descontrolat i el nombre de contagis" i demana a la Generalitat que els permeti "el dret d'admissió amb un test negatiu":

"Demanem a la Generalitat que canviï el protocol d'accés, que per alguna cosa tenim el dret d'admissió, i que només s'admeti qui tingui un test negatiu, així sabrem que qui entra no pot contagiar ni ser contagiat. Exigim la màxima responsabilitat i que s'apliquin els avenços científics i tecnològics al nostre sector com s'ha fet amb altres sectors, com al Cruïlla o Canet Rock."

Boadas assegura que ho porten demanant des del desembre del 2020, amb l'èxit de la prova a la Sala Apolo de Barcelona i que se'ls ha denegat "sense cap justificació". El sector tem, segons Boadas "acabar pagant els plats trencats" i que se'ls criminalitzi pels contagis dels joves: "s'arrisquen a perdre tot el prestigi i reputació."

El secretari general de FECASARM també ha explicat a TV3 que estan negociant amb diversos laboratoris la possibilitat d'oferir test d'antígens a preus reduïts als seus clients, una despesa que primer haurien d'assumir els interessats però que després compensarien els locals amb descomptes en les entrades o consumicions.

Aquest dimecres, Fecasarm ha celebrat, en un comunicat, l'obertura de la vacunació per als joves a partir dels 16 anys, però ha recordat que no és una solució "immediata" i ha tornat a reclamar tests previs d'antígens per accedir als locals.

Justament aquest dimecres també hi ha hagut una protesta al centre de Barcelona contra els botellons i les molèsties que se'n deriven. L'han protagonitzat uns 300 veïns de Ciutat Vella i la Barceloneta, que s'han queixat del soroll, l'incivisme i la brutícia que provoquen les trobades de centenars de persones, al carrer, a les nits. Els manifestants han denunciat "la deixadesa" de l'Ajuntament de Barcelona i han defensat el seu "dret al descans".

Les mesures de l'oci nocturn

Des del 21 de juny ja no hi ha limitacions en el nombre de persones que poden trobar-se en les reunions socials o familiars i l'oci nocturn ja ha pogut reobrir, amb mesures de seguretat. Ho han fet, segons Fecasarm, pràcticament "només tres nits".

L'aforament a les sales és del 50%, sense distància de seguretat a la pista de ball, que ha d'estar perimetrada i on s'ha d'anar amb mascareta.

A la barra també s'ha de garantir la distància interpersonal d'1,5 metres com a mínim, excepte si s'és bombolla. I s'ha d'intensificar la neteja i la desinfecció.

Les discoteques amb aforament de més de 500 persones han de fer venda anticipada d'entrades, telemàtica, de manera que els clients quedin registrats. Les sales han de guardar les dades identificatives d'aquestes persones durant un mes, per si cal fer un estudi de traçabilitat arran d'un contagi.

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut