DHL obrirà un nou centre logístic a Castellbisbal que donarà feina a 65 persones

La multinacional alemanya inverteix 7,6 milions d'euros

Iván GutiérrezActualitzat

Moltes multinacionals han instal·lat a Barcelona en els darrers anys els seus centres logístics pel sud d'Europa amb l'esclat del comerç electrònic, l'anomenat e-commerce.

L'arribada d'Amazon ha fet d'efecte crida a moltes companyies relacionades, que han vist Barcelona com un pol logístic de primera al sud d'Europa amb l'aeroport i el port molt a prop entre si.

Als grans projectes d'empreses com Carrefour, Decathlon o Mercadona, ara, segons ha pogut saber TV3, dues multinacionals més faran noves inversions per establir nous centres logístics i crearan més de 600 llocs de feina.

Segons ha pogut saber TV3, la multinacional alemanya DHL farà una inversió de 7,6 milions d'euros a Castellbisbal en un nou centre d'uns 2.900 metres quadrats per a la seva divisió d'enviaments ràpids que donarà feina a unes 65 persones entre directes i indirectes.

S'instal·larà una cinta de classificació per a processar 2.500 peces la hora. El centre serà operatiu a l'estiu de 2019 i les obres començaran el 2018.

La nova nau se situarà al polígon industrial Albareda, al municipi de Castellbisbal, amb una parcel·la de 9.300 m2.

UPS també obrirà un nou centre

Un dels competidors de DHL, la nord americana UPS també té previst fer noves inversions. A la Zona Franca, després de l'arribada de Fed Ex a finals de l'any passat, on ja hi ha 280 persones treballant en unes instal·lacions d'uns 17.000 metres quadrats.

Ara, fonts del sector asseguren a TV3 que justament aquí, a la parcel·la del costat, ja s'ha firmat l'arribada del gegant americà de paqueteria UPS, que llogarà gairebé 60.000 metres quadrats on edificarà una nau moderna i robotitzada. Aquestes mateixes fonts asseguren aquesta operació generarà al voltant de 400 llocs de feina.

Des de la Zona Franca donarà servei a nuclis urbans, ja que està situada molt a prop de les instal·lacions d'Amazon tant a Barcelona com El Prat, i de les seves pròpies instal·lacions a l'Aeroport. Aquesta inversió és la més important de l'any, i posa la cirereta a una primera meitat de 2018 de rècord. UPS deixarà les instal·lacions que actualment té a L'Hospitalet de Llobregat.

ARXIVAT A:
Economia de butxaca
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut