El cos sense vida del religiós el van trobar al seu domicili del centre de València (Europa Press/Rober Solsona)

Detingut un home que freqüentava la casa del canonge emèrit de València pel seu assassinat

L'arrestat, en situació de vulnerabilitat, hauria anat fins a casa del sacerdot per mantenir-hi relacions sexuals a canvi de diners

RedaccióActualitzat

La Policia Nacional ha detingut un home per la seva possible relació amb l'assassinat del canonge emèrit de la catedral de València, Alfonso López Benito. El cos sense vida del religiós el van trobar aquest dimarts al seu domicili, al centre històric de la ciutat.

Segons ha avançat el diari Levante-EMV i han confirmat fonts policials, la detenció s'ha fet aquest dimecres a la tarda. El diari també apunta que la víctima hauria mantingut una relació sexual amb l'home, que, a més, està acusat de robatori per endur-se el mòbil del sacerdot i enviar missatges simulant que estava viu.

Segons les mateixes fonts, el detingut és un home en situació de vulnerabilitat que la víctima portava sovint a casa seva per mantenir-hi relacions sexuals a canvi de diners. Aquesta mateixa conducta s'hauria repetit diverses vegades i amb diversos joves, cosa que hauria comportat alguns conflictes i discussions entre l'eclesiàstic i algun d'aquests joves.

Fa poc més de dos anys, per exemple, la policia ja hauria hagut d'intervenir després d'una discussió entre López Benito i un noi d'uns 20 anys per la desaparició del telèfon del religiós.

El cos del sacerdot, de 80 anys d'edat, el van trobar a casa seva, al carrer Avellanes, molt proper a la catedral de València, amb signes de violència.

L'arquebisbat de València s'ha posat a disposició de la investigació i ha ofert la seva col·laboració en l'aclariment dels fets.

 

ARXIVAT A:
PolicialReligióPaís ValenciàPolicia Nacional
Anar al contingut