La comitiva judicial ha fet l'aixecament del cadàver cap a les dues del migdia (Rober Solsona/Europa Press)

Troben mort un canonge de València i investiguen si l'assassí enviava missatges en nom seu

L'Arquebisbat de València s'ha posat a disposició de la policia per la investigació de la mort violenta d'un canonge emèrit de la Catedral

Redacció/AgènciesActualitzat

La Policia Nacional investiga les circumstàncies de la mort del canonge emèrit de la catedral de València Alfonso López Benito, de 85 anys, després que aquest dimarts al matí s'hagi trobat el seu cos sense vida al domicili on vivia, al carrer de les Avellanes, al centre de la ciutat i molt a prop de la seu episcopal.

El diari Las Provincias ha avançat que el mort tenia signes d'estrangulament i el seu cos l'han trobat al llit a casa seva el porter de l'edifici i un amic del canonge que havia quedat amb ell i ha alertat que no li contestava les trucades.

Segons el mateix mitjà, fa uns dies que el porter va rebre un missatge del mòbil del religiós indicant-li que seria fora durant una setmana per assumptes personals.

Els agents han recopilat informació a l'habitatge de l'home (EFE/Biel Aliño)

En aquest sentit, la policia sospita que l'autor del crim ha fet servir el mòbil del sacerdot per enviar missatges i simular que estava viu.

La notícia de la mort ha transcendit poc abans de la una del migdia. Fins al lloc dels fets s'han desplaçat agents de la Brigada Provincial de Policia Científica i l'equip judicial per a l'aixecament del cadàver, que han tret de l'edifici passades les dues.

L'Arquebisbat de València ha indicat que han tingut coneixement de la mort de López Benito a través de la Policia Nacional i els mitjans de comunicació. En un breu comunicat, també s'han posat a disposició de les autoritats que investiguen el cas:

"Lamentem aquesta trista mort i estem a disposició de les autoritats per si la col·laboració de l'Arquebisbat pogués servir per a l'aclariment dels fets. Traslladem les nostres condolences a la família."

La Policia Nacional s'ha limitat a informar que els agents han trobat aquest matí el cos sense vida d'un home al seu domicili del centre de València.

Segons fonts policials, efectius del grup d'Homicidis de la Brigada Provincial de Policia Judicial de València s'han fet càrrec de la investigació.

ARXIVAT A:
PolicialReligióPolicia NacionalPaís Valencià
Anar al contingut