La detinguda va començar a actuar fa vuit anys (Guàrdia Civil)

Detenen la subdirectora d'un banc per estafar 277 clients, la majoria gent gran

La Guàrdia Civil l'ha detingut en una operació a Cadis com a presumpta autora d'una estafa de més d'1,7 milions d'euros

Actualitzat

Hi ha 277 clients afectats per l'estafa amb transferències i contractacions fraudulentes d'assegurances, préstecs, targetes, dipòsits a termini i altres productes financers.

En una operació a Cadis, la Guàrdia Civil ha detingut la subdirectora d'una sucursal bancària com a presumpta autora d'una estafa d'1.733.050 euros. Se l'acusa dels delictes d'estafa bancària, falsedat documental i usurpació d'identitat. No han fet públic el nom del banc.

La investigació va començar al gener, arran d'una denúncia a Chiclana de la Frontera.


Abús de confiança

Segons la Guàrdia Civil, un home gran va explicar que la seva amiga de tota la vida i subdirectora d'una sucursal havia autoritzat en nom seu una transferència de 25.000 euros al compte d'un desconegut. Quan un familiar se'n va adonar, la subdirectora li va oferir tornar-li els diners en efectiu i li va demanar que no ho expliqués als empleats de la sucursal.

Els agents van veure després que hi havia moltes més persones grans afectades, amb bona posició econòmica i poca cultura financera. La detinguda aprofitava la relació de confiança que establia amb els clients, que dipositaven els estalvis perquè ella els gestionés.

La investigació conclou que la subdirectora de la sucursal hauria començat a actuar el 2013.

Comercialitzava productes, autoritzava operacions de fons d'inversió, càrrecs d'assegurances de vehicles que no existien o préstecs personals que no calien, per aconseguir reconeixement professional i pujades de salari en forma de bonificacions.

D'entrada, la sospitosa va dir als agents que els responsables eren el personal de l'oficina bancària, però auditories internes i proves cal·ligràfiques van portar a la seva detenció.

ARXIVAT A:
Guàrdia CivilAndalusia
Anar al contingut