Detenen el pare de les dues germanes de Terrassa assassinades al Pakistan

La policia el considera cooperador en l'engany per fer que viatgessin al Pakistan, sabent que s'exposaven a un "crim d'honor"

Actualitzat

Detenen al seu domicili de Terrassa el pare de les dues noies pakistaneses que van ser forçades a casar-se i en un viatge al Panjab van ser assassinades pels familiars quan van voler desfer el matrimoni. Anissa Abbas, de 24 anys, i Arooj Abbas, de 20, van morir a trets després de ser torturades, el maig de l'any passat.

La policia investiga el pare de les noies com a cooperador en l'engany per fer que les dues noies viatgessin al Pakistan, considerant que coneixia el perill que corrien si hi anaven.

Les noies, que havien estat forçades a casar-se amb dos cosins un any abans, van viatjar al seu país d'origen amb el pretext que la seva mare s'havia posat malalta, mentre era allà de vacances amb el seu germà petit.

La policia pakistanesa va detenir set familiars que eren a la casa durant el crim, inclosos dos germans de les joves, un d'ells el presumpte autor material, i els dos marits.

Mossos i Policia Nacional han escorcollat el domicili de la família a Terrassa (ACN/Marta Vidal)

Els agents han escorcollat el seu domicili, al carrer de l'Historiador Cardús del barri de Sant Pere Nord de Terrassa, en un dispositiu conjunt de Mossos i Policia Nacional, que està en contacte amb la del Pakistan. Mitja dotzena de dotacions s'han desplaçat al lloc i després de l'escorcoll han sortit amb el pare emmanillat cap a les 10 del matí. L'operació està sota secret de sumari.


Assassinades per voler-se divorciar

Les dues germanes, de família pakistanesa i veïnes de Terrassa, van morir assassinades a la ciutat de Gujrat, a l'est del Pakistan. Van ser víctimes d'un "crim d'honor", executat per la pròpia família, quan van voler divorciar-se.

Segons va explicar a la policia pakistanesa, la mare de les noies, Azra Shaheen, era present quan van matar les seves filles i va salvar la vida gràcies a la irrupció de la policia, alertada pels trets que van causar la mort d'Anissa i Arooj.

Segons el cònsol del Pakistan a Barcelona, Mirza Salman Babar, que va facilitar el retorn de la mare i el germà petit de les noies després del crim, va explicar que la dona va voler salvar les seves filles: "va lluitar i llavors explica que els assassins li van dir que també dispararien contra ella".

 

ARXIVAT A:
Violència masclistaMasclisme Policia NacionalMossos d'EsquadraPakistan
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut