Collita de cireres a Aitona, la nova activitat que proposa Fruiturisme (ACN/Alba Mor)
Catalunya migdia (cap de setmana)

Després dels préssecs, les cireres: la nova iniciativa per atraure visitants al Segrià

Amb les places exhaurides, la campanya preveu rebre un centenar de persones aquest cap de setmana per collir fruita als camps de cirerers

Una quarantena de persones d'arreu de Catalunya ja han passat per Aitona, al Segrià, per participar en aquesta nova campanya de Fruiturisme, que vol donar a conèixer el procés de floració i collita de les cireres, una de les fruites que es conreen a la zona, a més a més del préssec i la nectarina.

És una acció que pretén acostar productors i consumidors sense intermediaris perquè els visitants posin en valor la fruita cultivada fins al moment òptim de consum. La proposta, que arriba després de la campanya de floració, es repetirà aquest diumenge amb una cinquantena de visitants més.

 

Amb activitats com aquesta es volen promocionar conreus més minoritaris al Segrià com la cirera o les figues, que, tot i que són força presents a la comarca, no són tan coneguts com el producte estrella, el préssec.

El regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament d'Aitona, Jordi Vidal, destaca la voluntat de diversificar l'oferta de cara al visitant: "A Aitona produïm molt de préssec, nectarina i paraguaià, però tenim produccions en menor quantitat que també són importants." Per això els anys vinents també s'organitzaran activitats per collir nous i figues.

Una família que ha participat en la iniciativa de Fruiturisme (ACN/Alba Mor)

En el marc de l'activitat, cada participant ha pogut collir fins a 5 quilos de cireres amb l'opció de comprar-ne més acordant un preu amb el productor. L'acció ha tingut una bona acollida per part dels turistes, que han exhaurit les places disponibles per participar-hi.

De cara a futures edicions, l'Ajuntament no descarta ampliar el nombre de dies per obrir la collita de la cirera al públic. L'activitat de collir cireres s'ha complementat amb una degustació de productes locals com el formatge, la secallona i la xocolata.

Tast de productes de proximitat després de collir cireres a Aitona (ACN/Alba Mor)

La Caterina, vinguda d'Alpicat, al Segrià, és una de les persones que ha participat a la recollida de cireres acompanyada d'una amiga d'Osca. "És una activitat molt interessant perquè estàs envoltat de natura", ha apuntat.

Des de Piera, a l'Anoia, hi han anat la Paquita i un grup d'amics que ja van visitar Aitona durant l'època de la floració. "No m'imaginava trobar les cireres tan grosses", se sorprenia la Paquita. Al costat seu, la Daniela de Sant Cugat ha valorat positivament la iniciativa, com una oportunitat de fer una activitat familiar i de tastar fruita "molt bona".

 

 

 

 

Anar al contingut