Els treballadors d'Aena ja no faran vaga per Nadal (Aina Martí/Miquel Vera/ACN)

Desconvocada la vaga de CCOO als aeroports d'Aena per a aquest Nadal

El sindicat ha arribat a un acord amb els ministeris de Transports i d'Hisenda per recuperar la paga de productivitat

Comissions Obreres (CCOO) ha anunciat aquest dimecres al vespre que desconvoca la vaga prevista als aeroports i centres de control per a aquest Nadal.

Segons el sindicat majoritari a Aena, han pres aquesta decisió després que la Secretaria d'Estat de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana s'hagi "compromès" que la plantilla recuperarà la paga de productivitat, que, excepte els anys de pandèmia, els empleats han cobrat durant anys.

A la vaga, convocada aquest mateix dilluns i prevista per als dies 22, 23, 30 i 31 de desembre, i per al 5 i 6 de gener, hi estaven convocats més de 10.000 treballadors, entre personal operatiu, tècnics d'operacions, bombers i personal administratiu.

El sindicat ha comunicat que el comitè de vaga ha valorat que amb el "gir fet pel gestor aeroportuari" han aconseguit els seus objectius. També destaquen que "la pressió exercida" ha forçat la reunió entre les ministres de Transports i d'Hisenda per "desbloquejar el conflicte".

CCOO havia advertit que, si no s'atenien les seves demandes, l'amenaça de vaga continuaria durant el primer trimestre de l'any que ve, incloent-hi la Setmana Santa.

 

ARXIVAT A:
AeroportsCCOODrets laborals
Anar al contingut