Dos viatgers consulten les pantalles del Prat en la primera jornada de vaga de Vueling
A l'aeroport del Prat és on hi ha un percentatge més alt de vols cancel·lats per Vueling (EFE/Enric Fontcuberta)

Treballadors d'Aena convoquen una vaga als aeroports per Nadal

Anuncien mobilitzacions per al 22, 23, 30 i 31 de desembre, i els dies 6 i 8 de gener, i podrien allargar-les fins a Setmana Santa si no hi ha acord

Actualitzat

Comissions Obreres, el sindicat majoritari a Aena, ha registrat aquest dilluns una convocatòria de vaga als aeroports i centres de control per Nadal.

Les mobilitzacions afectaran tots els aeroports espanyols, també el del Prat, els dies 22, 23, 30 i 31 de desembre i el 6 i el 8 de gener del 2023.

A més, avisen que, si abans d'aquestes dates no hi ha acord, la vaga s'allargarà durant tot el primer trimestre de l'any i, per tant, podria afectar la Setmana Santa.

La convocatòria afectarà uns 10.000 treballadors: personal operatiu, tècnics d'operacions, bombers i personal administratiu.

El sindicat reclama al gestor aeroportuari recuperar la paga de productivitat, que, excepte els anys de pandèmia, els empleats han cobrat durant anys.

Panells informatius a l'aeroport del Prat amb retards per la caiguda de les restes del coet xinès
Panells informatius a l'aeroport del Prat amb retards per la caiguda de les restes del coet xinès (Europa Press / Lorena Sopena)

Des de CCOO consideren que han estat pacients, però creuen que el nivell d'indignació dels més de 10.000 treballadores i treballadors del grup creix cada dia, i no volen continuar en una situació d'incertesa i permetent el silenci per part d'Aena.

El sindicat ha assegurat que "no juguen de farol", i ha lamentat que aquesta "guerra" l'hauran de continuar sols, perquè els altres tres sindicats no s'han sumat a la convocatòria.

Aena ha assegurat a TV3 que fins al dia 22 seguirà negociant amb els representants dels treballadors i amb el govern espanyol per arribar a un acord i evitar l'impacte en el servei de passatgers en unes dates tan assenyalades com Nadal i Setmana Santa.

 

ARXIVAT A:
AeroportsCCOODrets laboralsAeroport del Prat
Anar al contingut