L'estació desapareixerà aviat a causa de les obres de soterrament de la línia (3Cat)

Desallotgen l'estació de Sant Feliu de Llobregat, ocupada mig any perquè no l'enderroquessin

Les dues persones que han ocupat l'estació durant sis mesos asseguren que l'ordre de desallotjament no era vàlida, i han presentat denúncia als jutjats

Aquest dimarts al matí s'ha desallotjat per ordre judicial l'estació de Renfe de Sant Feliu de Llobregat, ocupada des de feia més de sis mesos.

Els ocupants volien evitar l'enderrocament de l'estació, que és de l'any 1854. L'edifici es preveu que desaparegui aviat a causa de les obres de soterrament de la línia.

Les dues persones que han viscut fins aquest dimarts a l'estació asseguren que l'ordre de desallotjament no era vàlida, i per això ja han presentat denúncia als jutjats. Adif diu que aquesta ocupació il·legal endarrereix els treballs.

Les obres preveuen la construcció d'una nova estació que substitueixi la del segle XIX. L'actuació afecta un tram de més de 2,9 quilòmetres dels termes municipals de Sant Feliu i Sant Joan Despí, dels quals 1,9 aniran soterrats. 

Fa cinc anys que el govern espanyol va desencallar el projecte de soterrament per suprimir la frontera ferroviària i el pas a nivell, on han mort nombrosos veïns. El pressupost frega els 66 milions d'euros, i la nova estació està pressupostada en 9,7 milions més.

 

ARXIVAT A:
PatrimoniUrbanisme
Anar al contingut