La Guàrdia Urbana ha desallotjat 43 persones a l'edifici, entre les quals un menor
Barcelona

Desallotgen 43 persones d'un edifici deteriorat del Raval amb narcopisos

Els bombers havien fet un informe sobre la situació d'inhabitabilitat i risc de seguretat de la finca del carrer Príncep de Viana

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha desallotjat els 11 pisos d'una finca del barri del Raval, situada al carrer Príncep de Viana número 14, propietat del fons d'inversió Cerberus i que en els últims anys havia estat vinculada a la venda i consum de drogues. Hi vivien 43 persones. Una ha quedat a càrrec de la Unitat d'Atenció al Menor de l'Ajuntament de Barcelona.

El desembre passat, i a petició de l'Ajuntament, els bombers van redactar un informe segons el qual existeix un risc de seguretat a l'edifici i no s'hi pot viure.

 

 

Carrer Príncep de Viana, al Raval de Barcelona, durant el desallotjament

 

Tot i que la finca no és propietat municipal, la Guàrdia Urbana n'ha assumit el desallotjament administratiu perquè, últimament, havia estat un focus vinculat a la delinqüència i al narcotràfic al Raval. L'Ajuntament també havia detectat problemes de convivència i havia avisat els veïns que serien desallotjats.

El Departament de Serveis Socials assegura que avaluarà cas per cas la situació de la quarantena de desallotjats. Dues persones que vivien a la finca han estat detingudes perquè estaven en situació de crida i recerca.

El consistori ha reclamat al fons d'inversions Cerberus que rehabiliti la finca i la cedeixi a la borsa de lloguer assequible de la ciutat "per reparar el dany causat". Aquest matí, la propietat s'ha ocupat de tapiar l'immoble. L'Ajuntament amenaça de multar-la si abans d'un mes no presenta un projecte de rehabilitació.

Agents de la Guàrdia Urbana es dirigeixen a la finca que ha estat desallotjada (CCMA)

 

 

 

ARXIVAT A:
DroguesAjuntament de BarcelonaNarcotràfic
Anar al contingut