Madrid

Defensa trasllada a Madrid els 116 espanyols evacuats del Líban en un avió llogat

Els ciutadans espanyols que eren al Líban aquests dies i que n'han volgut sortir han estat evacuats amb un avió del Ministeri de Defensa espanyol. En total, han arribat 126 passatgers: 116 d'espanyols i 10 d'estrangers. A l'aparell també hi viatjaven 16 nens. A més dels espanyols, hi ha quatre italians, dos holandesos, un nord-americà, un britànic, un marroquí i un egipci. L'avió ha sortit des de Síria, que és l'única via de fugida del Líban, i ha aterrat a Torrejón de Ardoz.

Actualitzat
La visita al Líban l'han acabada com mai haurien pensat: en un avió improvisat amb destinació a Torrejón de Ardoz. Un grup de 116 espanyols i deu estrangers que es trobaven al país quan van començar els atacs israelians han aterrat aquesta tarda a la base aèria de Madrid. Lluny del conflicte armat, ara respiren més tranquils, però sense oblidar la gent que han deixat allà.

Sota la supervisió de les forces de seguretat espanyoles, van sortir ahir de Beirut en els tres autobusos que els van portar cap a l'aeroport de Damasc. Allà, l'ambaixador espanyol va haver de convèncer les autoritats síries perquè poguessin pujar a l'avió. En aquests moments, es calcula que hi deu haver uns 700 espanyols al Líban. El Ministeri d'Afers Estrangers manté obert el dispositiu per evacuar els que vulguin abandonar el país.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut