Dani Alves durant un entrenament amb la selecció del Brasil al Mundial de Qatar
Dani Alves durant un entrenament amb la selecció del Brasil al Mundial de Qatar (Reuters)

La dona que va acusar Dani Alves d'una agressió sexual presenta denúncia als Mossos

La policia catalana investigava els tocaments, que s'haurien produït el 30 de desembre, però fins ara la víctima no havia formalitzat la denúncia contra l'exbarcelonista

RedaccióActualitzat

Els Mossos investiguen des de divendres passat una agressió sexual a la discoteca Sutton de Barcelona que hauria comès, presumptament, l'exjugador del FC Barcelona Dani Alves. La investigació fa un pas mes des que, aquest dilluns a la tarda, la dona va formalitzar la denúncia contra el futbolista, segons ha avançat el diari Ara i ha pogut confirmar TV3.

Alves hauria d'anar a declarar davant dels Mossos en qüestió d'hores. Actualment, però, el futbolista es troba a Mèxic, on juga a les files del Pumas.

Els fets haurien passat la matinada del divendres 30 de desembre. Una noia va alertar el servei de seguretat de la discoteca Sutton que havia patit tocaments per part del futbolista.

Els responsables de la discoteca van explicar a TV3 que es va activar el protocol de violència sexual, que consisteix a aïllar la noia i les amigues. Posteriorment van trucar als Mossos, que van prendre declaració a la jove.


On demanar ajuda en cas de violència masclista

Per demanar ajuda en cas de violència masclista hi ha un telèfon específic d'atenció i informació: 900 900 120. Funciona les 24 hores del dia cada dia de l'any, atén consultes i urgències, és gratuït, no queda registrat al mòbil i és confidencial.

En cas d'emergència davant d'una agressió, també es pot trucar al 112.

Des de l'abril del 2021 també funciona el WhatsApp 601 00 11 22 per oferir informació i assessorament a les dones que són víctimes de violència masclista.

Si es vol denunciar, es pot anar a la policia o directament als jutjats especialitzats en violència de gènere, on les dones tenen el dret de ser assistides per un advocat d'ofici independentment de la seva situació econòmica.

També es pot recórrer als diversos serveis públics d'informació i atenció:

Oficines d'informació de l'Institut Català de les Dones (ICD).

Serveis d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) i Serveis d'Intervenció Especialitzada (SIE).

També hi ha un gest de socors que es pot fer amb la mà que val la pena conèixer i que permet alertar la policia que s'està en perill, en cas de no poder-ho dir amb paraules.

 

ARXIVAT A:
Agressió sexual
Anar al contingut