La delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, a Catalunya Ràdio
La delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, a Catalunya Ràdio
Barcelona

Cunillera sobre el 28A: "O el 'trifachito' o un govern pivotant sobre el PSOE"

Per la delegada del govern espanyol a Catalunya, Pablo Casado té una "obsessió compulsiva" amb el 155

RedaccióActualitzat

La delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, demana als votants socialistes que vagin a les urnes el dia 28 perquè, assegura, l'alternativa a un govern encapçalat pel PSOE serà un "trifachito" format del PP, Ciutadans i Vox, igual que a Andalusia:

"Aquí només hi ha dues alternatives: hi ha el 'trifachito' aquest o un govern que es pugui construir sobre i pivotant sobre el Partit Socialista. El resultat de les eleccions a Andalusia és l'exemple més vàlid"

"El que està passant a Andalusia ha de fer pensar a molta gent que no ha de deixar d'anar a votar"

En una entrevista al programa "El suplement", de Catalunya Ràdio, Cunillera també ha volgut deixar clar que no es donen les condicions per tornar a aplicar el 155 a Catalunya de manera immediata, tal com demanava aquest divendres el líder popular. Per Cunillera, Pablo Casado té una "obsessió compulsiva" amb el 155:

"Crec que estem davant d'una obsessió compulsiva perquè Pablo Casado ho té gravat amb foc al front, no hi ha dia que intervingui que no mencioni el 155. I no és bo, això. El 155 és un article de la Constitució que s'han de complir unes determinades condicions per ser aplicable. Si aquestes condicions es donen, s'hauria de fer".

Cunillera ha deixat clar que el diàleg amb Catalunya serà una peça important de la campanya del PSOE i que cal arribar a acords per trobar una solució al conflicte. Per ella, la sortida no es pot basar en una lògica de "vencedors i vençuts":

"O parlem i dialoguem per arribar a un acord, o no hi ha sortida, perquè ningú pot pensar que la sortida a la situació actual en la qual estem hagi de ser de vencedors i vençuts"

"Catalunya ha d'estar còmoda en el conjunt d'Espanya i que Espanya ha de sentir Catalunya com una part molt important d'ella mateixa"

La delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, acusa els partits independentistes de mostrar poca flexibilitat en les converses que van mantenir amb el PSOE. En al·lusió a la demanda sobiranista de negociar sobre el dret a decidir, Cunillera reitera que "la Constitució diu el que diu, i és reformable, però no es pot vulnerar".

 

 

 

ARXIVAT A:
Eleccions 28APSOEPSC
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut