Iceta acusa el govern de trair els catalans: "Catalunya ha estat derrotada a Waterloo"
Intervenció de Miquel Iceta en el Consell Nacional del PSC (ACN)
Barcelona

Iceta acusa el govern de trair els catalans: "Catalunya ha estat derrotada a Waterloo"

El primer secretari del PSC acusa PP, Cs i Vox de voler fer un "govern Francoenstein"

RedaccióActualitzat

L'anunci de Pedro Sánchez de la data d'eleccions generals ha donat el tret de sortida a una llarga precampanya electoral, que coincidirà amb el judici del procés.

El PSC ha celebrat aquest dissabte Consell Nacional, amb les intervencions de Miquel Iceta, Meritxell Batet i Jaume Collboni.

El primer secretari del PSC creu que l'alternativa a un govern espanyol socialista és un executiu reaccionari, i sosté que Catalunya ha estat derrotada a Waterloo.

"Mai el sectarisme polític havia fet tant de mal a Catalunya. Catalunya ha estat derrotada a Waterloo i els interessos dels catalans i les catalanes han estat traïts pel govern independentista."

Durant la seva intervenció, Iceta també ha avisat que no donaran treva a la dreta "reaccionària i sectària que vol retallar drets i fer retrocedir" i ha apuntat que, o es dona continuïtat a un executiu "dialogant i progressista", o el govern "serà reaccionari i fomentarà la crispació".

El líder dels socialistes catalans ha contraposat el terme "govern Frankenstein" -amb què se'ls critica des de la dreta- amb el de "govern Francoenstein" que ha utilitzat per qualificar els partits que es van manifestar la setmana passada a la plaça Colón de Madrid: PP, Cs i Vox.

"Ja sabeu que la dreta s'ha inventat un pretès govern Frankenstein, però el que vol és amagar la seva determinació de constituir un 'govern Francoenstein', que és el que realment van demostrar amb la seva concentració a la plaça d'Orient."

La ministra de Política Territorial i Funció Pública ha retret als independentistes "no tenir voluntat de diàleg", perquè "van fer plantejaments impossibles d'assumir".

Meritxell Batet ha assegurat que el no als pressupostos només perseguia destruir el govern de Sánchez.

Durant el Consell Nacional també s'ha retificat la candidatura del ja eurodiputat Javier López a les eleccions europees.

Anar al contingut