Resposta contundent de José Manuel Villegas, de Cs, contra el fiscal general de l'Estat
Resposta contundent de José Manuel Villegas, de Cs, contra el fiscal general de l'Estat
Madrid

Cs reclama la dimissió del fiscal general de l'Estat per haver defensat Moix

El republicà Joan Tardà demana que el Congrés creï "una comissió de la veritat que enterri la impunitat", mentre que el popular Rafael Hernando considera Moix "un gran fiscal i un home just"

RedaccióActualitzat

Tota l'oposició havia reclamat la dimissió del fiscal en cap anticorrupcio, Manuel Moix, que finalment ha renunciat al càrrec. Ciutadans ha celebrat aquesta decisió, però ha censurat la defensa de Moix que ha fet el fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, a qui ara demanen també que plegui. El portaveu adjunt de Cs al Congrés, José Manuel Villegas, ha explicat perquè volen que plegui Maza:

"Les seves declaracions donant suport i traient importància a les circumstàncies que envolten la situació del senyor Moix i els seus interessos en un paradís fiscal, el que fan és que ens convencem encara més que el senyor Maza ha d'abandonar el seu càrrec de fiscal general de l'Estat, i ens refermen més en aquest vot favorable a la seva reprovació."

El fiscal en cap anticorrupció ha presentat la dimissió irrevocable a Maza, que l'ha acceptat després de defensar que no trobava cap motiu per cessar-lo.

El portaveu d'ERC al Congrés, Joan Tardà, ha lamentat que "això sembla que no acabarà mai" i ha subratllat que el Congrés hauria de crear "una comissió de la veritat" que ajudi a "enterrar la impunitat". "O aquesta societat fa una catarsi i el Parlament obre una comissió de la veritat o això no tindrà solució", ha assenyalat Tardà. Diu que la situació és "de gran risc" perquè es tracta de la viabilitat d'un règim democràtic". "I, si cau el règim, cau la democràcia", conclou el portaveu d'Esquerra.

Des de Podem, Pablo Iglesias afirma, en el seu compte de Twitter, que Manuel Moix és només un element més de "la trama":

Per al secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, la dimissió del fiscal en cap anticorrupció, Manuel Moix, arriba "tard i malament" i demostra un "canvi de posició" del govern espanyol. Sánchez creu que aquest canvi respon a "la pressió dels mitjans de comunicació i de l'opinió pública". "És una mostra més que aquest govern ni defensa l'exemplaritat de les institucions públiques, ni està posant damunt de la taula les mesures per acabar amb la corrupció", ha afegit el líder del PSOE.

Molt diferent ho veuen des del PP. El seu portaveu a la cambra baixa, Rafael Hernando, ha assegurat que Moix és "un gran fiscal, un home just, un home de dret i així ho ha demostrat al llarg de tota la seva trajectòria". Hernando reconeix que el fiscal en cap anticorrupció "es pot haver equivocat en alguns casos, com totes les persones ens podem equivocar al llarg de la nostra vida".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut