El papa Francesc a la basílica de Sant Pere del Vaticà aquest matí (EFE/Giuseppe Lami)
El papa Francesc a la basílica de Sant Pere del Vaticà aquest matí (EFE/Giuseppe Lami)

Crit del papa contra la violència masclista: "Prou, ferir una dona és ultratjar Déu"

El primer missatge del 2022 del papa condemna la violència contra les dones i recorda els refugiats i les persones que més pateixen els desequilibris econòmics i les injustícies

Condemna inequívoca del papa Francesc a la violència masclista aprofitant el missatge d'Any Nou. En la primera missa de l'any a la basílica del Vaticà, el papa ha comparat la violència contra les dones amb la blasfèmia i l'ha condemnada sense pal·liatius.

 

El papa Francesc ha demanat més protecció a les dones en les societats actuals i ha reivindicat el paper de les dones a l'Església catòlica: "l'Església és mare, l'Església és dona."

Ha recordat que el món viu "moments incerts i difícils" a causa de la pandèmia i que hi ha moltes persones que miren el futur amb por "per problemes personals, els perills que provenen de la crisi ecològica, de les injustícies i dels desequilibris econòmics planetaris". I ha tingut un record per als refugiats a diverses parts del planeta i per a "les mares joves i els seus fills que fugen de les guerres i la carestia o que esperen en camps de refugiats".

Jorge Mario Bergoglio es va proposar augmentar la presència femenina a l'Església quan va començar el seu pontificat el 2013 i facilitar-ne l'accés als càrrecs rellevants. La realitat, després de vuit anys al capdavant del Vaticà, és que els canvis no han estat evidents.  

 

 

ARXIVAT A:
Violència masclistaEsglésiaPapa FrancescVaticà
Anar al contingut