Cristina Cifuentes en una imatge d'arxiu
Cristina Cifuentes en una imatge d'arxiu
Madrid

Cristina Cifuentes també renuncia a la presidència del PP de Madrid

La ja expresidenta de la Comunitat de Madrid diu que és una decisió molt dolorosa, però que hi renuncia per no perjudicar el partit

Actualitzat

Nou capítol en l'escàndol que envolta a Cristina Cifuentes. Dos dies després renunciar com a presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes també ha renunciat a la presidència del PP a Madrid. Ho fa en una carta dirigida a la secretària general del partit, María Dolores de Cospedal, on ha comunicat que la seva "renúncia irrevocable":

"Em dirigeixo a tu per comunicar-te formalment la meva renúncia irrevocable a la presidència del Partit Popular de Madrid, i et demano que l'hi traslladis al president nacional, Mariano Rajoy".

Cifuentes assegura que és una decisió "molt dolorosa", però que renuncia per no danyar el partit ni als madrilenys.

"Porto militant en aquest partit molt més de la meitat de la meva vida, donant sempre el millor de mi i lluitant per principis i valors que crec que són bons per a Madrid i, sobretot, per a Espanya."

(...)

Malgrat tot, lamentablement, m'he vist obligada a prendre aquestes decisions difícils per no perjudicar ni els madrilenys posant en risc la presidència de la Comunitat, ni el nostre estimat partit, que necessita estabilitat per continuar un projecte polític de centre que obté uns resultats positius a la nostra regió."

 

En la seva missiva, Cifuentes han dedicat unes paraules a Mariano Rajoy, al PP i sobretot a De Cospedal:

"He estat sempre lleial al nostre president, el suport del qual, ànim i estima mai m'han faltat, i que agraeixo expressament; al nostre partit, que tant ha fet per Espanya, i a tots els madrilenys, als que em van votar i em donar suport i als que no.

No cal que faci menció, María Dolores, de la meva lleialtat cap a tu, no només perquè ets la Secretària General del Partit, sinó perquè també ets la meva amiga, i sempre m'ho has demostrat."

Garrido assumeix la presidència interina i Cifuentes manté l'escó

El secretari general del PP madrileny, Ángel Garrido, assumeix la presidència de manera interina fins que s'elegeixi president. 

La ja expresidenta de Madrid manté el seu escó al Parlament de la Comunitat de Madrid.

Cifuentes va dimitir aquest dimecres del càrrec de presidenta de la Comunitat després que es filtrés un video de seguretat d'un establiment comercial en què hauria robat productes de perfumeria. Abans ja havia estat al centre de la polèmica per irregularitats en l'obtenció d'un màster a la Universitat Rey Juan Carlos.

 

Més de 35 anys de carrera política

Cristina Cifuentes va començar la seva trajectòria amb el Partit Popular als 16 anys. Va ser escollida diputada per l'Assemblea de Madrid el 1991, a on va estar 20 anys a l'escó. No va ser, però, fins al 2012 quan va ser nomenada delegada del govern a Madrid i es va posar en primera línia de la batalla política.

Cifuentes s'havia perfilat els últims anys com a possible candidata a succeir Mariano Rajoy, o almenys per plantar batalla a l'altra gran candidata, Soraya Sáenz de Santamaría.

 



Després de sobreviure a un espectacular accident de moto el 2013, d'haver esquivar els nombrosos casos de corrupció del PP a la Comunitat de Madrid i d'haver superat una moció de censura l'any passat, la presumpta falsificació d'un màster universitari i el robatori de cremes en un súper sembla que han acabat una carrera política que s'havia presentat sota la bandera de la transparència i la regeneració.

Els darrers anys, la seva carrera també va estar marcada per una tensa relació amb Esperanza Aguirre, presidenta de la Comunitat de Madrid entre el 2003 i el 2012. Entre les seves disputes, destaquen la denúncia de Cifuentes per investigar el llibre de primària en què es lloava Esperanza Aguirre, el 2015, o la denúncia a la fiscalia d'aquest mes d'abril per la gestió d'Aguirre de la Ciutat de la Justícia de Madrid.

Cifuentes havia de tornar a ser la candidata popular a la presidència de la Comunitat de Madrid. Amb les enquestes clarament desfavorables per al PP, la seva dimissió suposa un altre cop dur per al partit de Mariano Rajoy.

ARXIVAT A:
Cristina Cifuentes
Anar al contingut