La presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes (EFE)
La presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes (EFE)
Madrid

Cifuentes denuncia a la Fiscalia la gestió d'Aguirre de la Ciutat de la Justícia

La denúncia parla de possibles "irregularitats" en la gestió d'un dels macroprojectes d'Aguirre

RedaccióActualitzat

En ple escàndol pel seu suposat màster, la presidenta madrilenya, Cristina Cifuentes, ha decidit portar a la fiscalia la gestió de la seva antecessora en el càrrec, Esperanza Aguirre, sobre la Ciutat de la Justícia de Madrid. La denúncia és per possibles "irregularitats".

Cristina Cifuentes ho ha confirmat a través del compte de Twitter de presidenta, on assegura que tenen "tolerància 0 amb la corrupció, vingui d'on vingui".

 

Un edifici buit enmig d'un descampat

Aquest pas de Cifuentes respon a un dictamen de l'Advocacia General encarregat per la Comunitat de Madrid sobre el projecte dissenyat pel govern d'Aguirre per concentrar a Valdebebas tots els organismes judicials. En aquest dictamen es recull que s'han detectat incompliments de forma "sistemàtica" de les normes més essencials de contractació pública i comptabilitat.

El portaveu de la comunitat ja va anunciar fa unes setmanes que s'havia elevat a l'Advocacia General l'informe de la Càmera de Comptes sobre el Campus de la Justícia per valorar si s'havien de prendre mesures. Ángel Garrido va dir que en l'informe hi havia "xifres i dades" que generen "dubtes sobre la forma de gestió".

Fa anys que l'oposició denuncia irregularitats en un dels macroprojectes d'Esperanza Aguirre, que va quedar aturat per la crisi i on només s'hi va construir un edifici, l'Institut de Medicina Legal, que no ha funcionat mai. Segons l'oposició, s'hi van gastar més de 100 milions d'euros.

ARXIVAT A:
Cristina CifuentesPP
Anar al contingut