Francesc Sánchez i Marta Pascal, durant la compareixença a la seu de Convergència
Francesc Sánchez i Marta Pascal, durant la compareixença a la seu de Convergència
Barcelona

Convergència presentarà una querella contra Jorge Fernández Díaz per les converses amb De Alfonso

La portaveu del partit, Marta Pascal, retreu a PP, PSOE i Ciutadans que hagin impedit que el ministre comparegui al Congrés per les converses amb el director de l'Oficina Antifrau

Actualitzat

Convergència Democràtica interposarà la setmana que ve una querella al Tribunal Suprem contra el ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, per les converses amb el director de l'Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso. La portaveu del partit, Marta Pascal, ho ha anunciat en una roda de premsa en què ha valorat la decisió del Tribunal Superior de Justícia de no arxivar la causa contra Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau.

Pascal ha retret a PP, PSOE i Ciutadans que hagin impedit que Fernández Díaz comparegui al Congrés dels Diputats per aquestes converses:

"Interposarem una querella contra el ministre i també contra totes aquelles persones que puguin estar implicades en el cas d'aquestes filtracions."

Aquest mateix dimarts, el PSC també ha anunciat una querella contra De Alfonso per haver-los implicat en la filtració de les converses durant una entrevista amb TV3.

Pel que fa al procés contra Mas, Ortega i Rigau, Pascal ha dit que recorreran l'obertura de judici oral i demanaran "que s'anul·li tot aquest procés", que creu que té per "únic objectiu criminalitzar i perseguir políticament tot el procés del 9 de novembre". CDC creu que les revelacions de les converses entre Fernández Díaz i De Alfonso demostren fins a quin punt l'Estat "està disposat a utilitzar eines de persecució en contra del que representa l'independentisme i del que representa CDC".

Anar al contingut