Fernández Díaz hauria conspirat amb el director de l'Oficina Antifrau per trobar escàndols a ERC i CDC

Segons avança el diari "Público", abans de la consulta sobiranista del 9-N, Fernández Díaz i De Alfonso buscaven informació sobre el germà del president republicà, Oriol Junqueras

Actualitzat

El ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, i el director de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso, haurien conspirat per trobar dades comprometedores sobre polítics d'Esquerra Republicana i Convergència Democràtica o els seus familiars. Segons avança el diari "Público", abans de la consulta sobiranista del 9-N, Fernández Díaz i De Alfonso parlen de buscar dades per desprestigiar o poder acusar de prevaricació a dirigents dels dos partits independentistes catalans.

En les gravacions, tots dos dialoguen sobre informacions sobre el germà i el pare del president d'ERC, Oriol Junqueras:

"Estem investigant coses d'Esquerra, però són molt dèbils"

En la conversa telefònica que té penjada "Público", el director de l'Oficina Antifrau afirma que està "intentant convèncer el Grup Planeta" perquè li fes "una investigació" que no sigui "gens sospitosa". De Alfonso es referia a un presumpte enriquiment del pare de Junqueras al municipi de Puigcerdà "amb temes de terrenys i altres". En aquest punt, Fernández Díaz es refereix a l'exalcalde de la capital de la Cerdanya i exconseller de Governació, Joan Carretero, exmilitant d'Esquerra:

"A l'entorn de Puigcerdà, per allà hi ha Carretero, és clar"

També parlen de trobar alguna acusació contra els convergents Francesc Homs o Felip Puig per afavorir les cunyades de l'exconseller d'Interior.

De Alfonso explica unes converses amb el director de seguretat del Grup Planeta, a qui qualifica d'"home de la policia". El director de l'Oficina Antifrau va demanar-li ajuda per trobar coses que esquitxin polítics independentistes:

"A mi el que m'interessa és que comproveu adjudicacions, requalificacions, en nom o com apoderat en els darrers vuit anys"

Bayo: "Això només és el principi"

El director de "Público", Carlos Enrique Bayo, ha dit en una entrevista al programa "Més 324" que té quatre hores enregistrades de converses entre Fernández Díaz i De Alfonso i que, el que s'ha publicat aquest dimarts "només és el principi". Bayo ha assenyalat que en les gravacions queda clar que tant el ministre de l'Interior com el director de l'Oficina Antifrau "estan buscant a qualsevol que sigui independentista". Aquest dimecres es faran públiques noves converses. De moment, la mesa del Parlament es reunirà aquest migdia amb caràcter extraordinari per abordar el cas.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut