Barcelona

El jutge tanca la instrucció del 9-N i manté les acusacions contra Mas, Ortega i Rigau

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya decidirà d'aquí a deu dies si tots tres s'asseuen finalment al banc dels acusats

RedaccióActualitzat

El jutge Joan Manuel Abril tanca el procés d'instrucció per la causa del 9-N, i acusa l'expresident de la Generalitat Artur Mas, l'exvicepresidenta Joana Ortega i l'exconsellera Irene Rigau de presumptes delictes de desobediència i prevaricació. El jutge instructor ha dictat resolució i per això dóna deu dies a l'acusació i la defensa perquè presentin els seus escrits. A partir d'aquí es podrà sol·licitar l'obertura de judici oral al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Aquesta decisió desestima el sobreseïment de la causa que havien demanat les defenses dels tres exmembres de l'executiu. En aquesta mateixa causa, també s'està investigant Francesc Homs, però Homs és diputat al Congrés i, per tant, és el Tribunal Suprem qui ha de decidir l'obertura de judici, donada la seva condició d'aforat.

El TSJC ha anunciat el tancament de la instrucció a través d'aquests tuits:

 

 

En la seva compareixença de l'octubre de l'any passat davant del TSJC, Artur Mas es va declarar "responsable únic" com a "promotor polític" del 9-N. El president en funcions només va respondre a les preguntes del jutge i va assumir tota la responsabilitat, però va dir que l'execució va quedar en mans dels voluntaris. El jutge rebutja que el 9-N es fes només amb voluntaris a la resolució d'aquest dimarts.

Aquest vespre a les 9, Artur Mas serà entrevistat al Telenotícies i Joana Ortega al Catalunya Vespre de Catalunya Ràdio.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut