Barcelona

Concedeixen la pensió de viudetat a la parella de fet d'un dels bombers morts a Horta després de negar-l'hi

Tot i que en un primer moment la Seguretat Social l'hi va negar, la parella de fet d'un dels bombers morts a l'incendi d'Horta de Sant Joan ha aconseguit la pensió de viudetat. Inicialment, se li va negar perquè la dona no podia acreditar cinc anys de convivència, però després de les gestions fetes pel Departament d'Interior ha aconseguit aquesta pensió. Hi ha dues dones més en casos similars.

Actualitzat
Susanna Puscas vivia a la Pobla de Segur amb el bomber Jordi Moré des de feia 6 anys i és mare dels seus dos fills bessons. Tot i això, només podia acreditar la convivència com a parella de fet durant 4 anys, un menys del que marca la llei, i per aquest fet inicialment se li va denegar la pensió de viudetat.

La parella ja vivia junta abans ,però no havien fet el tràmit d'empadronar-se. Segons la UGT, perquè la dona pogués tenir la pensió, l'alcalde de la localitat, Lluís Bellerra, ha fet un certificat que acredita que la parella convivia des de feia cinc anys.

El mateix problema el tenen dues dones més dels bombers morts a l'incendi d'Horta de Sant Joan, una de Tremp i l'altra de Mollerussa. Aquests casos encara estan pendents però se n'espera la solució ben aviat.
Anar al contingut