Kíev

Comença el judici contra Iúlia Timoixenko, acusada d'abús de poder

Ha començat a Kíev el judici contra l'exprimera ministra ucraïnesa Iúlia Timoixenko, acusada d'abús de poder per haver firmat el 2009 acords gasístics amb Rússia considerats molt costosos i perjudicials per a Ucraïna. Timoixenko, que ha dit que es tracta d'una farsa i un circ i no d'un procés, afronta una possible pena de fins a 10 anys de presó en cas que se la declari culpable. A l'exterior del tribunal on es fa el judici, més d'un miler de simpatitzants s'hi han manifestat per donar suport a l'exgovernant de la trena daurada.

Actualitzat
L'exprimera ministra acusa el president Víktor Ianukóvitx de ser al darrere del judici, en un intent d'apartar-la de la cursa per les pròximes eleccions legislatives i presidencials. Timoixenko, que va ser la principal rival de Ianukóvitx als passats comicis presidencials celebrats el 2010, continua sent, segons les enquestes, la seva adversària més ferma.

Iúlia Timoixenko va ser una de les líders de la revolta taronja prooccidental del 2004, l'onada de protestes populars que va dur Víktor Iúsxenko a la presidència, en detriment de Ianukóvitx, el candidat de Moscou i actual cap d'estat.


Anar al contingut