Christine Lagarde mantindrà la política de tipus d'interès baixos i d'estímuls del BCE
Christine Lagarde durant la seva compareixença aquest dimecres

Christine Lagarde mantindrà la política de tipus d'interès baixos i d'estímuls del BCE

Lagarde diu, però, que s'han de tenir en compte els "efectes secundaris" d'aquestes polítiques d'estímul, com la intervenció en els mercats i els tipus d'interès del 0%

Actualitzat

La futura presidenta del BCE, Christine Lagarde, pensa mantenir els tipus d'interès al voltant dels mínims històrics durant un llarg període de temps. Així ho ha explicat avui en una compareixença al Parlament Europeu, que ha servit per donar pistes sobre els seus plans.

Sense entrar en detalls, Lagarde ha explicat que troba justificada l'estratègia de l'encara president del BCE, Mario Draghi, i ha donat a entendre que pensar continuar-la quan assumeixi el càrrec, aquesta tardor.

Draghi prepara una nova ronda d'estímuls, que podria anunciar aquest setembre, just abans d'abandonar la presidència. Lagarde ha afegit, però, que cal tenir en compte també els possibles "efectes secundaris" d'aquestes polítiques d'estímuls, intervenció en els mercats i tipus d'interès al voltant del 0%. Diu que el balanç d'aquesta estratègia és "positiu", però també que cal escoltar les veus d'alerta sobre els seus potencials efectes.


El BCE i la crisi climàtica

L'exdirectora gerent de l'FMI també ha introduït la necessitat d'adaptar l'estratègia del BCE per tenir en compte reptes com la crisi climàtica. Assegura que la missió del BCE al voltant de l'estabilitat de preus és clara, però creu que també cal tenir en compte aquests riscos. 

La compareixença de Lagarde al Parlament Europeu és una formalitat, perquè els eurodiputats de la Comissió d'Afers Econòmics només votaran una posició sobre el seu nomenament. La paraula final la tenen els líders de la zona euro, però el pacte sobre el repartiment de càrrecs a les institucions europees deixa el camí lliure perquè Lagarde prengui el relleu de Mario Draghi. 

ARXIVAT A:
Banc Central EuropeuEconomia de butxaca
Anar al contingut