Concentració del moviment 15-M a la plaça Catalunya, en una imatge d'arxiu
Concentració del moviment 15-M a la plaça Catalunya, en una imatge d'arxiu
Barcelona

Centenars d'indignats es manifesten a la plaça de Catalunya en protesta per les detencions pel bloqueig al Parlament

Clam contra les detencions pel bloqueig del Parlament aquest dilluns al centre de Barcelona. Centenars de persones s'han concentrat a la plaça de Catalunya per protestar contra uns arrestos que consideren "injustificats" i, des d'allà, s'han dirigit a la plaça de Sant Jaume amb pancartes on es podien llegir frases com "Hem perdut la por" o "Ni retallades ni hòsties".

Actualitzat
Paral·lelament, el moviment 15-M ha anunciat que dijous vinent presentarà una querella contra el conseller d'Interior, Felip Puig, i "els agents concrets que van cometre els fets delictius del matí del 27 de maig" durant el desallotjament de la plaça de Catalunya per part dels Mossos d'Esquadra.

Rebuig al procés

El moviment ha mostrat el seu rebuig al procés obert per l'Audiència Nacional pels aldarulls davant del Parlament del 15 de juny, que van dificultar l'accés dels parlamentaris a la cambra. Els integrants del 15-M han mostrat el seu suport a les persones encausades.

En un acord que les diferents assemblees de barri del 15-M van consensuar fa tres setmanes, els indignats manifesten que el procés és "una operació repressiva contra un moviment social massiu que està plantant cara a les polítiques de retallades pressupostàries". Recorden que la protesta del 15 de juny va ser una decisió presa a partir del "debat obert, transparent i horitzontal" en les assemblees. Per això, entenen que el procés judicial és un atac a tot el moviment. 

El moviment ha assegurat que "lluny d'espantar-se, continuarà sortint al carrer i treballant".

Protesta a la xarxa

La reivindicació de moviment dels indignats també ha arribat a la xarxa. Aquest dilluns a la tarda, l'etiqueta #15mlliure s'ha convertit en el "hashtag" més utilitzat a Catalunya i un dels "trending topic" a l'estat espanyol.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut