Cau la demanda d'hores per vacunar-se: més oferta de dosis que cites donades

L'inici de les vacances d'estiu, però també els contagis de la cinquena onada, fan baixar la demanda d'hores per vacunar-se

RedaccióActualitzat

Més oferta de dosis que demanda de cites. És el que ha detectat Salut els últims dies. Això no havia passat mai des de l'inici de la campanya de vacunació contra la Covid.

El factor principal és l'inici de les vacances d'estiu, però també la cinquena onada, per l'augment de positius. Els nous contagis hauran d'esperar mesos a rebre la punxada i això implica la reprogramació de cites. 

Però hi ha qui directament no va a vacunar-se. Durant aquesta setmana, Salut ha enviat un milió d'SMS a persones de menys de 40 anys que encara no han demanat hora. Insisteix que la vacuna disminueix el risc de gravetat de la malaltia.

Mercè Morejón Salvador, coordinadora de vacunació de Fira de Cornellà, ha trobat aquests dies que tenien només el 75% de cites cobertes. Reclama que la gent vagi a vacunar-se per responsabilitat, sobretot els més joves. Morejón apunta que, precisament per responsabilitat, hi ha sanitaris molt implicats que fins i tot es dediquen a vacunar durant les seves vacances.

Rosa Romà, directora de l'Àrea de Ciutadania, Innovació i Usuari del CatSalut, entén que hi ha gent de vacances, però demana que no s'ajorni la vacunació. Recorda que es pot demanar cita a tot el territori on vagi millor a cada persona: "És la cita més important d'aquest estiu".

Montse Martínez Marcos, cap del Servei de Medicina Preventiva de l'Agència de Salut Pública, aclareix que no es llença mai cap dosi: "Totes les dosis que posem en oferta, si la persona no ve, reprogramem. No es llença cap dosi".

Nou milions de punxades

Ja s'han administrat més de 9 milions de dosis de la vacuna contra la Covid. Més de quatre milions i mig de persones ja tenen la pauta completa. És més d'un 57% de la població. I un 64% ja han rebut almenys una dosi.

Pel que fa als joves de 16 a 19 anys - que és l'última franja d'edat que ha pogut demanar cita -, 4 de cada 10 ja tenen almenys una dosi, i un 12%, la pauta completa.
 

ARXIVAT A:
VacunesCoronavirus Salut
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut