Un jove rep la primera dosi de la vacuna
El 25% de joves d'entre 20 i 29 anys tene la pauta completa de vacuna

Un 40% dels joves d'entre 16 i 29 anys ja tenen almenys una dosi de la vacuna

Els ingressats a l'UCI baixen per primer cop en la cinquena onada, però Salut manté la previsió que s'arribarà a les 700 persones ingressades greus

RedaccióActualitzat

L'indicador més positiu de la pandèmia és el de la vacunació. Les dades continuen creixent a bon ritme. Ja s'han administrat més de nou milions de dosi de les quatre vacunes autoritzades (Pfizer, Moderna, AstraZeneca i Janssen).

Els ciutadans amb la pauta completa han superat els quatre milions i mig. Ja són el 57% de la població. Les persones que porten almenys una dosi són un 64%.

Un de les xifres significatives és la vacunació entre els joves, oberta ara fa un mes. Més del 40% dels joves entre 16 i 29 anys ja han rebut almenys una dosi de la vacuna. I més del 12% ja tenen la pauta completa.

Així avança la vacunació per comarques:

 

Baixada a les UCIs

Les xifres de la Covid obren una petita finestra a l'optimisme després de setmanes amb dades negatives. Per primer cop, l'ocupació de les UCIs cau en aquesta cinquena onada. Hi ha 560 ingressats greus, 12 menys que divendres.

Caldrà veure si aquesta tendència continuarà els propers dies. De moment, Salut no vol abaixar la guàrdia. De fet, la previsió continua sent que s'arribarà a les 700 persones ingressades greus i que la pressió sobre les unitats de cures intensives continuarà a l'alça com a mínim una setmana més.

Les xifres globals d'hospitalització també cauen. Els hospitals tenen 53 ingressats menys per Covid, amb un total de 2.148, segons el Departament de Salut.

La directora gerent de l'Institut Català de la Salut (ICS), Yolanda Lejardi, ha destacat que aquesta setmana l'atenció primària ha registrat un descens de l'11% de l'activitat Covid-19, un cop superat el pic de contagis de la cinquena onada de la pandèmia de coronavirus. Tot i això, ha llançat un missatge de prudència i d'analitzar les xifres epidemiològiques dia a dia "sense ser triomfalistes".

Aquest dissabte s'han notificat 63 noves morts pel coronavirus. El total de defuncions des de l'inici de la pandèmia és de 22.641.


Indicadors a la baixa

A més, Salut ha notificat 5.136 nous contagis confirmats per PCR o TA, que situen el total des de l'inici de la pandèmia en 836.274.

La taxa de contagis baixa una centèsima i se situa en 0,80, és a dir, que la pandèmia s'està reduint. De fet, el risc de rebrot disminueix 51 punts, fins als 785.

Aquí es pot veure el risc de rebrot a cada municipi:

La taxa de positivitat de les proves fetes (el percentatge de persones que donen positiu en una PCR o test d'antígens) se situa en 15,42% i continua baixant respecte al 21% de màxima que va assolir fa dues setmanes.

ARXIVAT A:
Coronavirus SalutVacunes
Anar al contingut