Madrid

Castells es torna a reunir amb Solbes per concretar el nou finançament

El conseller d'Economia i Finances de la Generalitat, Antoni Castells, i el ministre d'Economia, Pedro Solbes, han mantingut una altra reunió aquest dimecres per acostar posicions en les negociacions per a la reforma del nou model de finançament autonòmic. De moment, no han trascendit detalls sobre la trobada ni tampoc se n'han començat a concretar xifres. Fonts del Departament d'Economia han indicat que continuen havent-hi diferències importants entre els dos executius, però s'insten a continuar negociant. Des del Ministeri d'Economia han confirmat que tenen previst reunir-se amb la resta de comunitats. L'objectiu és convocar el Consell de Política Fiscal i Financera abans que s'acabi el mes de gener.

Actualitzat
Fonts de la Generalitat han assenyalat que la reunió de Solbes i Castells és un contacte més en el marc del procés negociador del nou model de finançament de les comunitats autònomes, i que no s'ha arribat a un acord concret.

El govern de la Generalitat va enviar divendres passat a Pedro Solbes un document en què fixava les seves pròpies condicions per poder acceptar el nou model de finançament. Va instar l'executiu espanyol a "reformular" la seva última proposta per donar compliment al que estableix l'Estatut.

En la reunió de Madrid, Castells ha estat acompanyat del secretari general del seu departament, Martí Carnicer. També hi han estat presents, a més de Solbes, el secretari d'Estat d'Hisenda, Carlos Ocaña, i el secretari general de Finançament Territorial, Juan Manuel López Carbajo.
Anar al contingut