Barcelona

Castells afirma que el finançament està blindat davant la sentència del Constitucional

El conseller d'Economia, Antoni Castells, ha afirmat que el nou model de finançament està blindat davant la sentència de l'Estatut que ha d'emetre el Tribunal Constitucional. En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", Castells ha explicat que la sentència no pot perjudicar les xifres que s'han donat, però sí retallar la bilateralitat i la capacitat de negociació de la Generalitat en el futur. El conseller també ha dit que la possibilitat d'arribar a més de 4.000 milions amb el nou finançament és real.

Actualitzat
El titular d'Economia, Antoni Castells, ha rebutjat a "El matí de Catalunya Ràdio" les acusacions que li fa Convergència i Unió d'haver influït en patronals i sindicats perquè conformessin el suport de la societat civil al pacte. El conseller també ha dit que "ni les patronals es deixen enganyar ni jo em dedico a enganyar a ningú". "És una falta de consideració cap a les patronals i una falta de respecte cap a mi", ha afegit.

Castells considera que la federació nacionalista està reaccionant amb "mal estil" en el seu rebuig a l'acord de finançament autonòmic i que nega "dades objectives" com, per exemple la xifra de 3.687 milions d'euros, que ha qualificat de "no qüestionable" perquè arribarà "passi el que passi" el 2012, ja que no depèn de l'evolució de l'economia. Segons el Castells, amb una previsió modesta de l'evolució de l'economia, el 2012 aquests diners podrien arribar fàcilment als 4.000 milions.

El conseller, a més, ha considerat que és "positiu" que tothom s'expliqui, però ha afegit que no creu que sigui bo "contribuir a la cerimònia de la confusió", ha dit, amb referència a CiU.
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut